Pomi fructiferi de la marginea Buzăului, înfloriți a doua oară în acest an. Anomalia, cauzată de schimbările climatice - Info Baragan

Septembrie 30 06:01 2022 by infobaragan.ro

Schimbările climatice care se manifestă în România în ultimii ani dau peste cap lumea plantelor. În Buzău, câțiva meri au înflorit a doua oară în acest an, pe fondul căldurii excesive. Specialiștii susțin că astfel de evenimente sunt mai dese în ultima perioadă, pomii fiind dați peste cap de vremea în continuă schimbare, scrie infobaragan.ro.

Câțiva meri dintr-o curte aflată în zona industrială a orașului Buzău au înflorit a doua oară în acest an. Este însă anormal să existe pe aceeași ramură fructul copt și floarea de măr, spun cunoscătorii.

Responsabile pentru această anomalie sunt temperaturile neobișnuit de mari înregistrate în România în ultima perioadă, în care temperaturile au depășit cu mult normalul perioadei. „Temperaturile ridicate au declanșat această înflorire și pomul a crezut că a adunat gradele optime pentru înflorire și rodire, eventual”, declară Bianca Mușat, cercetător la Banca de Resurse Genetice și Vegetale Buzău.

Pomii sunt induși în eroare și trec de la...

Citește articolul integral pe infobaragan.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%