POLITIA BUZĂU : 167 sancțiuni si 23 permise reținute in 24 ore | Cu cea mai mare viteză înregistrată – 154 km/h

Iulie 15 13:54 2021 by buzau.net

În ziua de 14 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 167 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 23 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 54 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 13 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 154 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 33 de ani, din Grebănu, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Racoviţeni.

Alte 10 permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neacordarea de prioritate şi pentru conducerea autovehicului sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (21), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (7), dar şi 39 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Tot ieri, poliţiştii au sancţionat 33 de biciclişti şi pietoni care nu au respectat normele rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 62.000 de lei.
Poliţiştii au întocmit şi 2 dosare penale pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Respect în trafic! = Trafic rutier în siguranţă!

Suntem prezenți și împărțim străzile pe care ne deplasăm zi de zi. Să o facem în siguranță, să ne respectăm reciproc și să ținem cont de regulile de circulație!

Cu toții am învățat că trebuie să trecem strada numai prin locurile special amenajate și semnalizate ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor, dar trebuie să nu uităm că, înainte de toate, trebuie să ne și asigurăm că o putem face în siguranță.
Când facem asta, reușim să nu ne punem în pericol, atât pe noi, ca pietoni, cât și pe cei din spatele volanului, care știu că trebuie să circule cu viteză legală, adaptată vremii și carosabilului, pentru o oprire optimă în cazul apariției unui pieton pe trecere.
Să nu uităm că trecerea pentru pietoni nu îți conferă siguranță de trecere dacă nu te-ai asigurat în prealabil.





Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%