Polemică. Să dea sau nu șoferul bilete pe autobuz ? Să coste 2 sau 3 lei ?

Martie 30 12:35 2018 by buzoieniiro

Peste câteva zile Trans-Bus va inaugura cele 14 noi case de bilete din oraș care se vor adăuga celor trei deja existente.

Din acel moment vor dispărea și taxatoarele de pe autobuze, călătorii fiind nevoiți să-și cumpere bilete de la tonetele existente pe care să le composteze în autobuz.

O polemică s-a iscat pe internet după ce s-a pus întrebarea ce va face un călător care nu deține bilet, iar în stația respectivă nu există tonetă.

De asemenea s-a discutat în contradictoriu și dacă biletul vândut de șofer trebuie să fie mai scump (3 lei) sau identic cu cel de la tonetă (2 lei).

Iată la ce decizie a ajuns conducerea Trans-Bus:

„Șoferii vor avea posibilitatea de a vinde bilete, dar la prețul de 3 lei, față de 2 lei cât e la tonetă. La Galați am înțeles că se practica același preț, dar s-a renunțat întrucât unii călători mai comozi se obișnuiseră să meargă direct la șofer. În mod normal n-am fi lăsat deloc bilete deloc la șoferi, dar am luat și în calcul situațiile mai deosebite când cineva e mai grăbit, are o treabă urgentă și s-a întâmplat să nu aibă tichet. Cred că e un lucru de bun simț să lăsăm și această posibilitate”, a precizat Gică Toader, directorul Trans-Bus.

Călătorii prinși fără bilet trebuie să știe și cuantumul amenzi.

„Amenda e 100 de lei, dar poate ajunge până la 500 de lei în caz de abateri repetate. Există și posibilitatea de a se achita doar 30 de lei dacă se plătește pe loc”.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%