Pericol pe râurile din județul Buzău. A fost emis cod galben de inundații

Decembrie 28 12:14 2020 by stiridebuzau.ro

Hidrologii au emis o avertizare Cod galben de inundații, în urma scurgerilor de pe versanți și a viiturilor rapide, în mai multe județe din țară, inclusiv Buzău. Slănicul a rupt deja un pod de tuburi la Lopătari.

Codul va intra în vigoare luni la ora 18:00 și va fi valabil până marți, 28.12.2020, ora 16:00.

Conform INHGA, Codul galben vizează râurile din bazinele hidrografice: Olt (judeţele: Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Argeş), Argeş, Dâmboviţa (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa), Jiu (județul Gorj), Ialomița (județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău și Ialomița) și Buzău (județele: Buzău și Prahova).

Avertizarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 28.12.2020 ora 06:00 – 28.12.2020 ora 12:00 pe unele râuri din judeţele: Prahova şi Buzău, au transmis hidrologii.

La Lopătari, apele învolburate au dislocat tuburile care asigurau accesul rutier peste râul Slănic, dinspre centrul localității spre satele de pe malul drept.

Două punți pietonale rămase intacte, dar șubrede, permit încă legătura cu Vârteju, Chirani şi Săreni, sate cu o sută de localnici, cei mai mulţi bătrâni.

Probleme au și localnicii din Odăile și Brăești. Apele umflate ale pârâului Bălăneasa au rupt drumul la podul aflat în lucru la Bozioru.

În urmă cu două săptămâni, podul... [Citește articolul integral pe stiridebuzau.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%