PARC NOU PE HARTA BUZĂULUI. SE VA NUMI ”SFINȚII BRÂNCOVENI”

Iulie 31 07:06 2020 by campusbuzau.ro

Municipiul Buzău se va îmbogăți cu un nou spațiu verde, destinat tuturor buzoienilor, dar și oaspeților orașului. Lângă Catedrala ”Sfântul Sava” se lucrează la transformarea fostei curți a bisericii într-un parc public modern. Pe site-ul Primăriei este postat în dezbatere publică un proiect de hotărâre referitor la atribuirea denumirii ”Sfinții Brâncoveni”   pentru viitorul părculeț.

 

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal din luna septembrie se va afla și proiectul de hotărâre privind atribuirea denumirii ”Sfinții Brâncoveni” unui parc nou, aflat în curs de amenajare, scrie campusbuzau.ro.

Până la începerea lucrărilor, terenul respectiv era îngrădit și considerat ca fiind curtea Catedralei.

În urma unei înțelegeri cu Biserica, s-a convenit ca acesta să fie transformat într-un parc public modern, deschis tuturor cetățenilor din municipiu.

În special, acolo se vor putea odihni credincioșii care frecventează Catedrala ”Sf. Sava” și care participă la slujbele oficiate în sfântul lăcaș.

Cu unele amenajări, viitorul parc ar putea fi folosit și pentru oficierea slujbelor în aer liber, mai ales în această perioadă de pandemie.

Proiectul a fost postat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiect pot fi depuse la Ghișeul Unic din sediul Primăriei până cel târziu la 2 septembrie, 2020. (Corneliu Floriceanu)

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%