Panou informativ către „Drumul Doamnei Neaga” dezvelit la Cislău

Septembrie 24 07:19 2021 by observatorulbuzoian

Un panou informativ care indică caracterul istoric al drumului ce leagă Județul Prahova de Județul Buzău prin localitatea Buda Crăciunești a fost dezvelit, joi, de reprezentanții Primăriei Cislău și cei ai Consiliului Județean.

Cunoscut drept „Drumul Doamnei Neaga”, artera rutieră aflată în curs de finalizare care leagă  DN 10 de localitatea prahoveană Lapoș prin Buda-Crăciuneștii este drumul folosit în urmă cu 400 de ani de Doamna Neaga, soția domnitorului Mihnea Basarab, născută  la Buda Crăciunești  și cunoscută ca unul dintre marii ctitori de biserici și mănăstiri, scrie observatorulbuzoian.ro.

Drumul, în lungime de 11,3 kilometri se află la finalul procesului de reabilitare și după asfaltare au început lucrările de realizare a șanțurilor marginale, a podurilor și podețelor.

Primăria comunei Cislău a decis amplasarea panoului informativ concomitent cu lansarea a trei cărți ieșite de sub tipar sub semnătura lui Gheorghe Petcu, respectiv „Doamna Neaga din Cislău, Regina Țării Românești. Legende și adevăr”, „Legende Buzoiene. Legende Râmnicene” și „Alexandru Tzigara-Samurcaș. Amintiri Buzoiene. Societatea turiștilor români 1903. Conacul Coralia Boldur de la Merei”

Dezvelirea panoului informativ a continuat cu o lansarea festivă a celor trei volume care a avut loc la Căminul Cultural din localitate și la care au luat participat zeci de invitați

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%