Până și păpuși gonflabile! Ce se mai aruncă în canalizările din Buzău

Octombrie 27 10:04 2022 by buzau.net

Obiectele aruncate de unii buzoieni în canalizările din oraș depășesc orice imaginație. O știu cel mai bine muncitorii și specialiștii de la Stația de Epurare a municipiului. Astăzi, Compania de Apă a organizat încă o activitate în cadrul campaniei „Canalizarea nu este tomberon!”.

Rețeaua de canalizare din municipiul Buzău este și cea mai lungă din sistemul de 400 de kilometri gestionat de Compania de Apă în întreg județul, scrie campusbuzau.ro.

Ieri , la sediul Stației de Epurare a municipiului Buzău a avut loc o întâlnire a responsabililor operatorului regional cu reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din zonele unde sunt semnalate cele mai multe probleme la rețeaua de canalizare, la discuțiI participând și oficiali din cadrul instituțiilor partenere. În ultimii ani, Compania de Apă a intensificat acțiunile de decolmatare de pe rețea.

Multe dintre problemele apărute în funcționarea sistemului sunt provocate chiar de unii buzoieni, care confundă canalizarea cu un coș de gunoi sau cu un depozit de deșeuri de tot felul. Muncitorii de la Stația de Epurare sunt obișnuiți să vadă consecințele în zona de pretratare a apelor uzate.  

Efectele se resimt în costurile de funcționare de la Stația de Epurare a orașului Buzău.

Blocarea rețelei de canalizare poate veni chiar și de la lucruri mici, dar folosite des în casă. Aceste obiecte nu trebuie aruncate la toaletă.

Evenimentul a făcut parte din campania „Canalizarea nu este tomberon”, campanie realizată de operatorul regional de apă și canal din județul Buzău.

Citește articolul integral pe campusbuzau.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%