Pagube la infrastructura podurilor de la V. Pașii. Apa mare a afectat pragul de fund

Aprilie 2 13:28 2018 by buzoieniiro

Pe lângă faptul că apa mare a Buzăului le-a distrus digurile (și drumurile dintre picioarele podului) și a luat din materialele și utilajele muncitorilor de la noul pod, s-au înregistrat pagube și asupra infrastructurii din aval a podurilor vechi (feroviar și rutier).

Mai exact, este afectat pragul de fund dinspre malul orașului Buzău.

Apa mare a rupt un dig și a format un nou braț mai adânc decât celelalte. În acest fel, apa care curge acum pe lângă digul de apărare împotriva inundațiilor a erodar pragul de fund producând pagube însemnate.

„La podul peste râul Buzău pe raza comunei Vadu Paşii datorită debitelor crescute ale râului Buzău a fost afectat pragul de fund al podului. Construcția a fost afectată pe malul drept prin erodarea încastrării pe o lungime de aproximativ 30 m, în prezent un braţ al râului Buzău curgând între aripa pragului de fund și digul de apărare împotriva inundaţiilor al Municipiului Buzau. Prin crearea noului braţ s-a produs o coborâre a talvegulul determinând apariţia fenomenului de eroziune a infrastructurii podulul. Sunt necesare lucrări de refacerea pragului de fund si umpluturi in valoare de minim 6.168.658lei” – comunicat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%