O bătrână din Puiești, MOARTĂ după ce a fost ciupită de țânțari

August 31 13:37 2017 by buzau.net

 UPDATE: După anunțul Ministerului Sănătății, conducerea DSP Buzău vine cu precizări în ceea ce privește identitatea victimei. Este vorba despre o femeie de 80 de ani din comuna Puiești care suferea de afecțiuni renale și care a decedat în data de 24 august când a fost transferată la București.

„Pacienta de 80 de ani a fost luată de fiica sa la Focșani pe data de 18 august, a fost internată pe 20 pe 24 a fost transferată la Victor Babeș, a fost declarată meningo-encefalita  și tot pe data de 24 august a și decedat. Institutul ne-a raportat acest caz, DSP a luat măsurile necesare, a luat legătura cu medicul de familie din zonă, supraveghem oamenii din comunitate, am luat legătura cu autoritățile locale pentru dezinsecțție și deratizare la locuința pacientei și în toată comunitatea”, a declarat Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău.
 
Ministerul Sănătăţii informează că în perioada 9 mai – 30 august 2017 au fost confirmate, la nivel naţional, 16 cazuri de meningite şi meningo-encefalite cu virus West Nile, fiind înregistrate şase decese. O victimă a țânțarilor este, potrivit Ministerului Sănătății, este originară din Buzău, restul fiind din București, Brăila și Olt. Autorităţile sanitare dau asigurări că acestea sunt cazuri sporadice şi că nu există riscul producerii unei epidemii. Chiar și așa, nu se justifică nicicum atitudinea conducerii Direcției de Sănătate Publică Buzău, care nu a catadicsit să facă public cazul persoanei decedate în urma infectării cu virus West Nile.
 
Citeste mai mult: observatorulbuzoian.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%