Mulțumesc, doctore! Maternitatea Buzău, adusă în secolul XXI de tânărul medic Nicolae Rusu

Decembrie 30 09:30 2019 by sanatateabuzoiana.ro
Mulțumesc, doctore! Maternitatea Buzău, adusă în secolul XXI de tânărul medic Nicolae Rusu

O histerectomie totală și una parțială realizate laparoscopic cu succes la paciente cu antecedente chirurgicale confirmă intrarea în „normalitate” a activității unității medicale.

Când tinerețea face casă bună cu ambiția, implicarea și pregătirea medicală continuă, când ești încurajat și susținut, iar condițiile și dotările medicale permit aplicarea cunoștințelor profesionale pe care le-ai dobândit, se poate face medicină performantă și într-un spital de provincie. O dovedesc rezultatele obținute de tânărul medic buzoian Nicolae Rusu care, în numai o jumătate de an, de când a venit la Maternitatea Buzău, a reușit să se facă apreciat și iubit de paciente pentru felul în care a știut să le trateze, să le supravegheze și să le consilieze în momentele delicate, uneori critice, prin care au trecut, fie că a fost vorba de aducerea pe lume a unui bebeluș, fie de aplicarea tratamentului chirurgical în diferite patologii.

La scurt timp după venirea în Maternitatea Buzău, tânărul medic a scos „din cutie” laparoscopul pe care unitatea medicală îl avea în dotare dar nu era folosit și „l-a pus la treabă”, pentru că „era păcat să nu valorificăm aparatura din dotare, în contextul în care chirurgia laparoscopică este o tehnică minim invazivă care se folosește frecvent în zilele noastre, pentru că are numeroase beneficii pentru pacienta cu patologii ginecologice” – spunea dr. Nicolae Rusu în luna august, când a dat „startul” laparoscopiei la Maternitatea Buzău. Iar timpul a demonstrat că, într-adevăr, se poate face performanță dacă există voință și dedicare.


Sursa: sanatateabuzoiana.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%