Medicii români au făcut vaccinul contra COVID-19. Vaccinul a intrat în faza de testare.

Martie 25 21:49 2020 by buzau.net

Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara a început testele pentru un vaccin anti-coronavirus, care nu a trecut încă prin procesul de validare științifică. Profesorul Virgil Păunescu: ”Este vaccin dezvoltat de noi, sperăm să putem intra în producție în câteva luni”.

România a ajuns la aproape 1.000 de cazuri de coronavirus și 14 decese, iar prima mare speranță în lupta cu temutul virus vine de la Timișoara, unde Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, a anunțat, că a descoperit vaccinul împotriva COVID-19. – notează presa națională
Cercetătorii din cadrul Oncogen – Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului din Timișoara au anunțat că au reușit să facă un pas important către realizarea vaccinul împotriva coronavirus.

„O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. 
P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele!
Important: Acest vaccin este doar pentru testare in laborator (deocamdata)”, anunță cercetătorii din cadrul Oncogen.

Anunţul vine în contextul în care Virgil Păunescu a declarat, în urmă cu câteva zile, că urmează să primească din Germania reactivii de testare, pentru vaccinul anti COVID-19.

Care sunt fazele de testare ale vaccinului? ”Întâi vom face teste pe zece oameni. Nu ne așteptăm să dea efecte secundare. În faza 2 ar urma să fie testat pe 50-100 de voluntari, iar în faza 3 pe un număr între 100 și 1000 de voluntari”.

El a explicat că dacă centrul va primi permisiunea de a face teste pe oameni, vor urma mai multe faze de testare, potrivit protocoalelor.

”Azi am stat de vorbă cu 3 fonduri de investiții americane care ne-au întrebat în cât timp îl putem produce. Ne trebuie anumite standarde pentru producție. Problema e că fosta conducere a Spitalului Județean, de care centrul aparține, ne-a sabotat și instalațiile de producție nu merg. Am discutat zilele acestea cu vicepremierul Raluca Turcan, avem nevoie de circa 3 – 3,5 mil de euro pentru testarea și producția în faza 3. Am făcut o cerere alaltăieri către ministrul Sănătății”.

Virgil Păunescu susține că dacă toate testele vor avea rezultate bune, vaccinul ar putea intra în producție în câteva luni. Dar cum e posibil atât de rapid, dat fiind că centrele de cercetare străine estimează o perioadă mult mai lungă, de minimum un an? ”Noi am început din ianuarie faza de sintetizare, iar faptul că nu avem nevoie de teste pe animale scurtează foarte mult perioada de testare”, susține acesta.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%