Mai multe educatoare din Buzău au amenajat, voluntar, o grădiniță pentru copiii refugiaților ucraineni

Martie 17 19:49 2022 by observatorulbuzoian

O grădiniță pentru copiii refugiaților ucraineni cazați la pensiunea Maria din Buzău a fost amenajată, de luni, de către un grup de educatoare de la grădinițele din oraș într-o sală situată la subsolul clădirii. Aici vin zilnic în jur de 20 de copii iar educatoarele încearcă să îi implice în activități specifice vârstei sperând ca astfel să îi facă să uite de drama prin care trec, scrie observatorulbuzoian.ro.

Grădinița improvizată a fost amenajată la subsolul clădirii care găzduiește în jur de 60 de refugiați cu materiale și mobilier din grădinițele buzoiene și cu munca educatoarelor implicate în proiect.

https://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2022/03/educatoare-Gabriela-Popa.mp3

„Am amenajat totul noi din materiale pe care le aveam în grădinițele unde ne desfășurăm activitatea. Aici nu era nimic, pereții erau goi și luni am amenajat cu covoare, mobilier pe care la noi la grădiniță l-am schimbat dar știți cum e românul l-am mai păstrat și pe cel vechi și uite că a fost de folos, scăunele materiale didactice jocuri, jucării. Am venit aici luni cu mașinile pline”, a declarat Gabriela Popa educator la Grădinița cu Program Prelungit nr. 3.  Copii coboară la grădinița amenajată la subsolul clădirii singuri sau însoțiți de părinți. Aici ei se joacă între ei iar două educatoare încearcă zilnic să îi implice în activități specifice vârstei chiar dacă fac asta fără a cunoaște limba vorbită de...

Citește articolul integral pe observatorulbuzoian.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%