Lupii Buzăului vor avea un antrenor nou

Iunie 21 11:09 2020 by observatorulbuzoian

Pandemia de coronavirus a lovit intreaga planeta de 6-7 luni incoace. Nu exista domeniu de activitate care sa nu fi fost afectat si nu ma refer la afacerile cu masti sau dezinfectant, ci la cele ale unei vieti pe care, pana mai ieri, o consideram a fi cea normala. Economie, sanatate, invatamant, cultura, social, politica si sport, iata doar cateva exemple. Noi ne ocupam de ultimul dintre ele, dar asta nu inseamna ca ar fi mai putin important decat altele.

Faptul ca Buzaul handbalistic reusise sa-l semneze pe Pero Milosevic nu mai constituie azi vreun breaking news. O stiu pana si copiii de gradinita inca de la inceputul lunii mai. Eu fac azi doar o prezentare a povestii din spatele acestei achizitii incredibil de spectaculoase. Si vreau s-o fac bine, inseamna debutul meu jurnalistic, dupa ce am tot scris, in orb (fara a se publica nimic), de vreo doua saptamani incoace, ca si proba de lucru la Observator .

Cand lucrurile au devenit clare ca sezonul handbalistic va fi inghetat definitiv si ca echipa noastra se va fi salvat de la retrogradare (ce-i fusese impusa in primele proiecte ale unei federatii cu ganduri mizerabile), antrenorul Eliodor Voica si-a anuntat sefii ca nu-si va prelungi contractul ca sef de haita la Buzau. Inca de anul trecut existau discutii cu CSM, omul e mai aproape de casa si familie, asa ca nu s-a pus problema ca cineva sa-l implore in genunchi sa ramana. Nimeni nu e de neinlocuit e o vorba universal valabila oriunde si oricand.

Asa ca Georgian Baducu si Razvan Voicu, oameni cu vreo 25 de ani de experienta in lumea handbalului nostru au inceput sa-si consulte listele cu potentiali inlocuitori. Exista o asemenea lista, logic. O are orice conducator de club care se respecta, iar cei doi fosti arbitri, in ciuda sezonului slab pe care tocmai il traversasera (si a laudelor venite din exterior), chiar sunt niste oameni preocupati sa munceasca si sa performeze sub steagul HC Buzau! Stiau ca muntenegreanul de pe banca Politehnicii Timisoara nu-si va mai prelungi contractul cu violetii si l-au sunat. Am incercat marea cu degetul, zice Baducu. Stiam ca e un nume urias, cu un palmares asa cum nu exista acum in handbalul de la noi, cu un caracter pe stilul razboinic al sarbilor si ceva comparabil cu Tadici al nostru, dar am zis ca nu strica sa sunam si sa-i propunem o intalnire de discutii, de tatonare . Primul pas a fost cu stangul. Sefii lui HC Buzau au urcat in masina, iar pe la Brasov si-au dat seama ca nici declaratii de parasire a orasului nu si-au scris. Plus ca, erau sa mai bifeze o bila neagra. Il sunasera pe impresar, care locuieste undeva pe langa Cluj-Turda si propusesera sa faca o intalnire in patru undeva la jumatatea drumului intre Ardeal, Buzau si Timisoara, iar compasul se oprise la Sibiu. Milosevic nici nu a vrut sa auda, era pandemie, era zapaceala, asa ca a pus conditia cea mai simpla: daca ma vreti, veniti in capitala Banatului! Iar drumul cuplului Baducu Voicu a continuat pana la Timisoara. Acolo unde, surpriza a fost uriasa! Pero Milosevic tocmai platise trei camere la un hotel din centrul orasului, isi convinsese un prieten sa-i gazduiasca vreo cateva ore in curtea din spatele casei pentru amenajarea unui gratar si a unei mese la care sa se faca planuri pentru viitorul tuturor celor implicati, asa ca toate cartile erau acum in joc. Fost antrenor de nationale precum Muntenegru, Liban, Bahrein si Qatar, dar si de Ch. League feminin si masculin, eroul nostru se documentase deja de cu seara despre Buzau, stia ce-l asteapta, stia cu ce oameni ar fi putut sa colaboreze, ii starnise curiozitatea proiectul si lista de achizitii pentru sezonul ce va debuta la 19 august. Avea deja o oferta pe masa din Orientul mijlociu, ceva la vreo zece mii pe luna, dar faptul ca sotia sa suferise o interventie chirurgicala la sistemul respirator (iar trecerea de la aer conditionat la cele 40-45 de grade de afara ar fi fost catastrofala) l-a facut sa ia in calcul ramanerea in Europa. Asa ca oferta si planurile Buzaului au primit un raspuns pozitiv chiar in aceeasi seara. Telefoanele au inceput sa zbarnaie imediat spre baietii ce trebuiau convinsi si ei sa vina sa joace in noua haita de lupi, presa a fost informata imediat si iata-l pe Pero, noul boss din vestiar!

Laurentiu Manea      


Sursa: observatorulbuzoian



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%