LIDERUL, CU CEVA MAI MULTĂ VOINȚĂ

Iunie 6 09:43 2022 by Sportul Buzoian

Liderul campionatului Ligii 4, Voinţa Limpeziş, a mai trecut sâmbătă un hop important, în tentativa de a deveni campioana fotbalistică a județului. Deplasarea la Lanurile, pe terenul unei echipe aflată în revenire de formă, nu părea un lucru chiar atât de simplu, cu trei jocuri înainte de final și cu TEAM Săgeata aflată la patru lungimi în spate. Și deși nu au făcut nici pe departe cel mai bun joc, ”albii” au triumfat până la urmă, dar nu fără emoții, scrie arenabuzoiana.ro.

Iar când jocul nu merge cum trebuie, e musai să apară un jucător care să se dovedească decisiv. Din fericire pentru echipa de pe primul loc, în lot se află și Claudiu Ionescu. Iar când acesta are lovitură liberă de la 16-18 metri, este mai ceva ca un penalty. Execție perfectă a ”Generalului” și un prim pas spre succes pentru Limpeziș, chiar dacă este doar minutul 4. Tot la poarta gazdelor, Lemnaru ratează din poziție favorabilă, iar arbitrul anulează un gol pe motiv de fault în atac, plus un ”galben” pentru portarul Sava, extrem de nervos pe durata jocului. Acțiunea se mută la poarta vizitatorilor, acolo unde Dragoș Ioniță și Eftimie își încearcă norocul, dar fără succes. Trei intervenții ale portarului de la echipa oaspete au menținut scorul de 0-1, și chiar dacă din exterior ele au părut destul de ezitante, se pare că și-au dovedit eficiența. Repriza se încheie cu o nouă ocazie la poarta Voinței Lanurile, dar șutul lui Lemnaru cu exteriorul de la 18 metri este reținut de portar.

Repriza a doua este mult mai dinamică. Portarii celor două echipe au intervenții ezitante, Lemnaru trage din careu în…coechipierul său Costache, aflat pe linia porții, iar Ignat trimite periculos spre poartă cu capul, dar portarul advers este la post. Gazdele echilibreză cumva jocul, atacă mai mult, iar după o oră de joc egalează, după ce Leaua marchează cu un șut din unghi, din careu. Tot gazdele sunt mai insistente, dar Topor și Ignat nu îl pot învinge pe portarul Tudor.

O va face însă Lemnaru, la poarta cealaltă. În minutul 82, acesta profită de o mare gafă a lui Alin Ioniță și șutează necruțător fără preluare, de la 20 de metri, direct în vinclu. Același Lemnaru mai are o șansă de gol, dar șutul său de la distanță îl găsește pregătit pe portarul Sava.           Pe final, Lanurile atacă și cu portarul, iar minutul 90 aduce o fază controversată – antrenorul de ocazie al gazdelor, fundașul Cristi Gurguiatu, cade în urma unui duel în careu și cei din Lanurile solicită vehement penalty, mai ales că jucătorul lor se ridică sângerând. Arbitrul lasă însă jocul să continue, și meciul se termină cu un succes la limită al oaspeților, 2-1. Fără antrenorul Tase Lăptoiu, cu absențe importante precum Feraru sau Lazăr, echipa din Lanurile a dat o replică puternică adversarei,  dar a  fost îngenuncheată de două execuții superbe, pe care ”Savone” nu le va uita prea curând.

După meci, cei din Limpeziș s-au deplasat la stadionul din Mirceștii Noi, acolo unde ultima etapă a adus derby-ul dintre Inizio Focșani și Victoria Gugești, care urma să decidă campioana județului Vrancea, și totodată adversara campioanei Buzăului la barajul de promovare în Liga a treia. Cu un punct avans înaintea etapei, Gugeștiul a rezistat și a smuls o remiză, deși în repriza secundă Inizio s-a aruncat cu toate forțele într-o ofensivă totală. La final însă, echipa din Focșani a contestat faptul că antrenorul advers a întrerupt jocul de prea multe ori pentru schimbări, așa că deocamdată Victoria Gugești e campioană doar teoretică, până se va da un verdict. Cei din Limpeziș au urmărit relaxați și zâmbitori meciul, dar parcă nu era râsul lor- ambele combatante vrâncene au arătat o bună dispoziție la efort și un ritm bun, ceea ce de câteva etape la Limpeziș cam lipsește. Lucru pe care l-au recunoscut și ei înșiși. Miercuri, la Limpeziș vine Montana Pătârlagele, iar un eventual succes al Voinței va aduce cucerirea titlului de campioană și premierea la fața locului. De văzut!

VOINȚA LANURILE-VOINȚA LIMPEZIȘ 1-2 (0-1)

Au marcat: Leaua (61), respectiv Cl. Ionescu (4), Lemnaru (82)

LANURILE: Sava, A.Ioniță, Gurguiatu, Cernea, Topor, Leaua, Ignat (cpt), Eftimie, Istrate, D.Ioniță, Chiriță      A mai jucat Cecman   Antrenor: Cristi Gurguiatu

LIMPEZIȘ: Tudor, Lemnaru(cpt), Pucheanu, Costache, Ionescu, Vișan, Vladu, Jipa,Radu, ilie, Chivu   Au mai evoluat  Cristea și Sandu Dedu   Antrenor: Ioniță Dedu

Au arbitrat: Alexandru Naum, Eugen Alexandru și Andreea Sava

Observator: Gheorghe Mihalache

(Articol: Florian NECULAI / Foto: Adrian NEGRU)




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%