Lenuta, o asistenta care lucra la Spitalul din Botosani, rapusa de coronavirus: "Suntem consternati!"

Mai 24 10:45 2020 by buzau.net

Lenuța, o asistentă care lucra la Spitalul din Botoșani, răpusă de coronavirus: "Suntem consternați!"

Femeia de 46 de ani a murit sâmbătă, 23 mai. Colegii asistentei sunt în stare de şoc, Lenuța fiind al doilea cadru medical din Botoşani care pierde lupta cu Covid-19. 

Femeia de 46 de ani s-a infectat în urmă cu câteva săptămâni, după ce a tratat mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus. Pentru că starea ei de sănătate s-a degradat, a fost transferată la Iași, fiind internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase.

Din păcate, medicii ieșeni nu au mai reușit să o salveze. Lenuța a murit sâmbătă, 23 mai 2020.

"Am primit vestea cu o durere nespusă în suflet. Este cumplit când pierdem o viaţă în faţa acestei boli, cu atât mai mult cu cât vorbim de cineva care a luptat chiar cu această boală pentru a trata sute de botoşăneni şi a-i ajuta să scape de covid19.

Era un foarte bun profesionist. Dumnezeu să o ierte!", a declarat pentru monitorulbt.ro medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Colegii asistentei sunt în stare de şoc, Lenuța fiind al doilea cadru medical din Botoşani, după medicul Mariana Andrioaie, care pierde lupta cu Covid-19.

"Iubea oamenii. Iubea muntele. Dumnezeu a iubit-o prea mult și a luat-o la El, lăsându-ne consternați! Încă o victimă COVID-19 din rândul cadrelor medicale! Cuvintele sunt prea sărace ca să poată exprima durerea pe care o lași în urmă, Draga noastră Lenuța! Dumnezeu să te ierte și să te primească în ceata îngerilor Săi! Secția Boli Infecțioase Adulți este de azi mai săracă, pierzând o asistentă medicală extraordinară! Am rămas cu un mare gol în suflet în urma acestei nedrepte despărțiri!", a scris pe Facebook medicul Valentina Morcov.

Un mesaj de condoleanțe a postat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani, pe pagina oficială de Facebook.

"Suntem alături de colegul nostru, plt.adj.sef Ionel Buta, greu încercat în aceste momente.
Am aflat cu imensă tristețe despre dispariția fulgerătoare a soției sale, Lenuța Buta, asistenta medicala în cadrul Secției de Boli Infectioase a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani, aflată în prima linie în lupta cu Covid-19.

Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că fiinţa atât de dragă ţie a plecat pentru totdeauna. Gândurile noastre sunt alături de tine. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu sa-ți dea putere și să - ți aline suferința!

Îngerii să-i vegheze soției tale drumul către Dumnezeu!
Sincere condoleanțe! Dumnezeu sa o odihnească în pace!", este mesajul ISU Botoșani.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%