LA ACEASTA ORA - Buzoieni si voluntari ai Filialei Crucea Rosie Buzau participa gratuit la CEL MAI MARE CURS DE PRIM AJUTOR

Septembrie 9 06:00 2017 by newsbuzau

 Potrivit unui comunicat de presa al Crucii Rosii, astazi, 9 septembrie este marcata Ziua Mondiala a Primului Ajutor prilej cu care 1.000 de persoane din 41 de resedinte de judet si din cele 6 sectoare ale municipiului Bucuresti vor invata timp de 6 ore tehnici de acordare a primului ajutor la sediile filialelor de Cruce Rosie.

 

Inscrierile s-au putut face pe pagina de Facebook a Crucii Rosii Romane, pana in data de 8 septembrie 2017, ora 12.00 in limita locurilor disponibile, cate 20 de locuri pentru fiecare resedinta de judet, cursurile din tara fiind suplimentate cu un curs de prim ajutor pentru jurnalisti organizat la Sediu Central al Crucii Rosii Romane din Bucuresti. La Buzaucursurile s-au bucurat intotdeauna de success, locurile disponibile fiind ocupate de buzoienii interesati sa cunoasca cele mai utile masuri de prim ajutor. Tema din acest an este acordarea primului ajutor in caz de accidente domestice si se refera la toate evenimentele neasteptate care pot aparea acasa si pot provoca rani sau deces. Cursul incepe la ora 9.00 si are o durata de 6 ore.

''Cu cat sunt mai multi oameni care stiu sa ofere primul ajutor, cu atat o sa ne simtim cu totii in siguranta. Crucea Rosie Romana organizeaza in permanenta cursuri de prim ajutor, insa realitatea ne arata ca, indiferent cat de multi oameni am instruit, inca se intampla multe tragedii care puteau fi evitate prin tehnicile invatate la aceste cursuri'', a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane, potrivit comunicatului de presa.Cursurile de prim ajutor au acoperire nationala si certificare europeana. "In cursul anului 2016, Crucea Rosie Romana a raspuns unui numar crescut de solicitari venite de la diverse companii, institutii si persoane fizice, asigurand cursuri de prim ajutor unui numar de aproximativ 56 000 de persoane. Din acest total, 6.914 este reprezentat de elevi din clasele V—VIII si IX-XII care au facut cursuri de prim ajutor gratuite si au participat la competitia 'Sanitarii Priceputi', 7 684 de adulti care au participat gratuit la cursurile de prim ajutor, 8042 au participat la alte cursuri care au avut in componenta lor si tehnici de prim ajutor si 30 129 de persoane care au participat la cursurile de prim ajutor cu plata", se arata in comunicat.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%