Istoria faimoşilor covrigi de Buzău | DISTRIBUIE SI TU!

Noiembrie 28 18:52 2018 by buzau.net

Chiar dacă are la bază o reţetă extrem de simplă, covrigul de Buzău stârneşte poftele prin mirosul aluatului copt la vatră şi mai ales prin aspect. Inelul auriu şi crocant a devenit în ultimii ani un simbol al Buzăului, oraşul având în prezent zeci de covrigării sau brutării în care se coc, printre altele, şi covrigii subţiri.

Colăcelul auriu este făcut din cele mai modeste ingrediente, făină, apă, drojdie, sare şi puţin zahăr, şi este la mare căutare mai ales în perioadele de post. Contează însă şi timpul de dospire ori temperatura de coacere, după cum ne lămureşte Doina Iordache, brutar la una dintre puţinele covrigării din Buzău unde inelele de cocă încă se rumenesc în cuptor pe vatră, ca pe vremuri.

”În malaxor punem apă, drojdie şi sare. Atât punem. De fapt, aici este începutul procesului de preparare a covrigilor de Buzău. Trebuie să stăm până se leagă aluatul care apoi merge la dospit, unde îl lăsăm puţin, după care merge la modelat şi apoi la opărit. Acolo inelele intră într-un sirop din apă cu bicarbonat după care sunt introduse la cuptor”, spune Doina Iordache, covrigar.

Citeste mai mult: adev.ro

Colăcelul auriu este făcut din cele mai modeste ingrediente, făină, apă, drojdie, sare şi puţin zahăr, şi este la mare căutare mai ales în perioadele de post. Contează însă şi timpul de dospire ori temperatura de coacere, după cum ne lămureşte Doina Iordache, brutar la una dintre puţinele covrigării din Buzău unde inelele de cocă încă se rumenesc în cuptor pe vatră, ca pe vremuri. ”În malaxor punem apă, drojdie şi sare. Atât punem. De fapt, aici este începutul procesului de preparare a covrigilor de Buzău. Trebuie să stăm până se leagă aluatul care apoi merge la dospit, unde îl lăsăm puţin, după care merge la modelat şi apoi la opărit. Acolo inelele intră într-un sirop din apă cu bicarbonat după care sunt introduse la cuptor”, spune Doina Iordache, covrigar.

Citeste mai mult: adev.ro/pbb622



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%