INTERVIU | Nicolae Toader, povestea profesorului care pus în practică proiectul marelui Henri Coandă: „Electronica este viitorul; a pătruns în toate domeniile, inclusiv în bucătărie”

Aprilie 15 07:12 2019 by opiniabuzau

Considerat de mulți drept „ruda săracă” a învățământului românesc, învățământul tehnic are rezultate remarcabile în Buzău, din păcate insuficient cunoscute. Este și cazul profesorului Nicolae Toader de la Colegiul Tehnic Buzău, un dascăl care, după 30 de ani de activitate didactică, se pregătește de pensie cu gustul amar de a nu găsi pe cineva care să îi ducă mai departe munca depusă la catedra de Electronică a liceului.

Nicolae Toader predă la Colegiul Tehnic din 1994, fiind unul dintre cei mai iubiți profesori ai liceului. Stă de multe ori în laboratorul colegiului de dimineață până seară, ajungând să le devină elevilor săi un adevărat prieten. Rezultatul acestei colaborări este unul pe măsură: numeroase premii la concursurile din țară și străinătate – unde, povestește că ceilalți concurenți se strâng în jurul buzoienilor să vadă ce lucrări spectaculoase au mai realizat participări cu elevii la proiecte de practică în străinătate, și câteva invenții care ar trebui să stârnească admirația tuturor. Una dintre cele mai spectaculoase proiecte ale elevilor coordonați de Nicolae Toader este realizarea unui proiect al celebrului Henri Coandă, gândit pentru guvernul francez, dar care nu a reușit niciodată să fie materializat.


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%