Gabriel Avrămescu, împotriva obligativității purtării uniformelor școlare

Martie 3 18:15 2021 by observatorulbuzoian

Deputatul Gabriel Avrămescu se declară împotriva obligativității purtării uniformelor școlare de către elevi. Într-o postare pe pagina sa de Facebook liderul PNL Buzău anunță că a propus aviz negativ pentru modificarea articolului 5 din Legea nr 35/2007 care presupunea obligativitatea purtării uniformelor școlare de către elevii din școlile de stat. Avrămescu a explicat că în cazul adoptării unei astfel de modificări statul ar fi trebuit să asigure sumele necesare pentru uniformele școlare ale elevilor în cuantum de 350 lei/an ceea ce ar fi însemnat o cheltuială suplimentară de la bugetul statului. Totodată, șeful liberalilor buzoieni spune că este la latitudinea fiecărei unități de învățământ dacă impune sau nu portul uniformelor școlare.

„În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, din cadrul Camerei Deputaților, am propus aviz negativ pentru propunerea de „modificare a art.5 din Legea nr.35/2007, în sensul introducerii şi purtării obligatorii a unei ţinute vestimentare reprezentative de către elevii din învaţământul obligatoriu de stat”.

Acest proiect de lege ar fi presupus și „acoperirea costurilor uniformelor şcolare, cu suma de 350 de lei/an şcolar pentru fiecare elev, sumă care se atribuie în cote egale în fiecare semestru”.

Decizia de a acorda aviz negativ vine pe fondul contextului economic în care România se află în condiții de pandemie,... [Citește articolul integral pe observatorulbuzoian.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%