Foto-Video / Peste 2.000 de buzoieni au asistat la parada militară de 1 Decembrie • Opinia Buzău

Decembrie 1 11:53 2017 by opiniabuzau

Peste 2000 de buzoieni au participat în această dimineață la parada militară organizată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu cu ocazia Zilei Naționale.

În deschiderea evenimentului, oficialitățile au urcat pe scena amplasată în fața Prefecturii și au ținut discursuri primarul Constantin Toma, ministrul Culturii Lucian Romașcanu – cel care a citit mesajul primului ministru, vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Petre, generalul Gheorghiță Vlad comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica și prefectul Carmen Ichim.

Reprezentanții Primăriei, Consiliului Județean și ai Prefecturii au depus coroane la monumentul eroilor din parcul din apropierea Casei Albe.


Evenimentul a continuat cu parada militară, care spre deosebire de anii precedenți nu a inclus și mijloace de tehnică militară.

La final, cei mai mulți dintre buzoienii participanți la paradă s-au îndreptat către Parcul Crâng, unde Consiliul Județean a oferit 3000 de porții de fasole cu ciolan și de post și vin fiert. De asemenea, pe scena amplasată în apropierea Obeliscului a avut loc un spectacol susținut de UDDI și artiștii Centrului de Cultură și Artă Buzău.

Tot cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale, Consiliul Județean oferă în această după-amiază, de la ora 16.00, un spectacol susținut de Grupul VOUĂ, „Și râsul ne unește!”, ce va avea loc la sala Consiliului Județean. Intrarea este liberă.

 

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%