FOTO | Trei eleve ale Colegiului Hasdeu, în semifinala internațională a celei mai mari competiții de programare pentru fete

Mai 28 06:17 2019 by opiniabuzau

Trei eleve ale Colegiului Hasdeu au șansa de a reprezenta România în Finala Globală de la San Franciso, a celui mai mare program de antreprenoriat și educație IT pentru fete din lume, Technovation Challenge.

Este vorba despre Ioana Raluca Mocanu, Carla Rebeca Brezoaie și Elena Cosma, eleve în clasa a X-a și a XI-a la Hasdeu, care s-au calificat sâmbătă, 25 mai, în semifinala internațională a competiției cu un proiect impresionant. Cele trei buzoience, ajutate de hasdeianca Anna Haret, au realizat o aplicație și un plan pentru o afacere de bike renting.

Mobike app, soluția propusă de elevele are la bază o idee inedită: pentru a închiria o bicicletă plătești cu punctele obți­nute prin reciclarea produselor din plastic, hârtie, baterii uzate sau cu cele obținute în urma kilometrilor parcurși cu bicicleta. Prin această aplicație participantele și-au propus să rezolve mai multe probleme simultan. Pe lângă scăderea nivelului de poluare sau îmbu­nătățirea ratei de colec­tare a materialelor reciclabile, ele își propun și creșterea numărului de persoane care fac mișcare (aplicația monitorizând întreaga activitate și numărul de calorii consumate prin pedalare).


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%