FOTO | Primarul Toma: „La Kauflandul nou, din 106 angajaţi, 92 au studii superioare şi sunt vânzători sau oameni la raft. Este vina sistemului creat de noi la nivel politic”

Martie 9 08:18 2020 by opiniabuzau

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, alături de un reprezentant al Ministerului Educaţiei, de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu şi de primarul municipiului Constantin Toma, au luat parte, săptămâna trecută, la un eveniment de promovare a învăţământul profesional şi tehnic. În sală s-au aflat directori ai instituţiilor de învăţământ de profil şi primari din judeţ, în încercarea de a atrage atenţia elevilor de clasa a VIII-a în legătură cu avantajele acestei forme de învăţământ care anul acesta se bucură de o schimbare la faţă.

„Vrem ca elevii să nu mai plece în străinătate fără nicio pregătire, să îşi bată toţi joc de ei”

„Sunt multe lucruri în neregulă în învăţământ, ştim ce avem de făcut dar mai trebuie să ne unim forţele. Doamna Wamsiedel a avut ideea să invităm alături de directori şi pe domnii primari din judeţ. Ei cunosc cel mai bine acei copii care ar putea ajunge la şcolile profesionale. Dacă primarul îi spune păărintelui, eu cred că vom avea succes să consiliem familiile să îşi îndrume copiii la şcolile profesionale. Să nu uităm că sunt foşti elevi care au abandonat şcoala timpuriu, iar acum au şansa ca până la 26 de ani să se înscrie la învăţământul profesional dual, să înveţe o meserie. Aici li se oferă ­si­guranţa unui loc de muncă, o bursă şi consiliere. Avem profesori bine pregătiţi pe care i-am văzut cum pot transforma un elev în bine. Anul acesta avem şase clase de învăţământ dual, dar avem şi toate calificările pe învăţământ profesional. Este o şansă ca elevul să înveţe o meserie şi să se angajeze aici, să nu mai plece în străinătate fără nicio pregătire, să îşi bată toţi joc de el. Mărturi­sesc că sunt siderată. Sunt într-o comisie la Protecţia Copilului şi văd copii care împlinesc 18 ani şi, nefiind elevi, solicită să renunţe la sprijinul Protecţiei Copilului. Ne spun că vor să plece în Anglia sau Franţa. Trebuie să oprim această hemoragie, de Imigrare fără nicio calificare. Trebuie să ştie că optând pentru această formă de învăţământ pot să îşi echivaleze liceul dacă vor, şi chiar să ajungă la facultate”, a declarat inspectorul ge­ne­ral şcolar Florina Stoian.


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%