FOTO: Buzăul acoperit de zăpadă la final de martie | Cum va fi vremea

Martie 20 08:11 2018 by buzau.net

La Buzău ninge de mai bine de 5 ore, stratul de zăpada depasește 15 centimetri. Străzile sunt acoperite de zăpada iar traficul se desfășoară în condiții de iarna. De asemenea, în cursul zilei de astăzi  va ninge în mai multe zone din Sudul și Sud-Estul țării.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

Înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Astazi 23 martie vremea se va menține deosebit de rece. Va continua să ningă abundent în orele dimineții, când și vântul va avea intensificări cu rafale de 50...55 km/h, viscolind temporar ninsoarea și diminuând vizibilitatea. Apoi, atât ninsoarea, cât și vântul, vor fi în diminuare ca intensitate, astfel încît seara ninsoarea va înceta, iar vântul nu va mai depăși 20…30 km/h. Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 25…35 cm. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, dar intensificările de vânt din prima parte a zilei vor amplifica senzația de rece. Temperatura minimă de sâmbătă dimineața va fi de - 4...-2 grade, potrivit  ANM.





Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%