Fără taxatoare pe autobuze. Iată cum se va proceda

Martie 31 16:05 2018 by buzoieniiro

Sunt ultimele zile cu taxatoare în autobuzele Trans-Bus.

În perioada următoare, vor deveni funcționale cele 14 tonete amplasate de Trans-Bus în stațiile mai importante din Buzău.

După ce tonetele vor fi dotate cu calculator conectat la internet (și la rețeaua proprie a Trans-Bus) se va începe distribuirea de bilete și de abonamente.

Din acel moment, taxatoarele vor fi retrase de pe autobuze.

„Niciuna nu va fi disponibilizată. Pentru fiecare s-a găsit un alt post în cadrul societății. Unele dintre ele vor deservi tonetele, altele vor forma echipe mixte de control cu poliția locală, iar altele vor forma echipe mobile de curățenie. Le numim mobile întrucât, aceste echipe se vor deplasa între capetele de linie ale autobuzelor unde vor face curățenie. Vor dispărea în acest fel din autobuze găleata și mopul, deranjante pentru mulți călători” a precizat Gică Toader, director Trans-Bus.

Biletele vor costa 2 lei de la tonetă și 3 lei de la șofer. Călătorii vor trebui să composteze biletele în autobuz pentru a nu risca să fie amendați.

Sancțiunile pornesc de la 30 de lei (dacă se plătesc pe loc) și pot ajunge până la 500 de lei în caz de abateri repetate.

Unele dintre actualele taxatoare au avertizat că noul sistem – care a mai funcționat în trecut – va aduce mai puține venituri societății, întrucât vor exista suficienți călători care vor risca și vor circula fără bilet ori abonament.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%