Dr. Bogdan Micu explică diferențele dintre răceală și gripă și când trebuie să mergi la medic

Ianuarie 6 14:45 2023 by sanatateabuzoiana.ro

Șeful secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență descrie simptomatologia specifică virozelor și a gripei, dar și complocațiile care pot apărea și care impun prezentarea de urgență la medicul de familie sau la spital, scrie sanatateabuzoiana.ro.

Ministerul Sănătății a anunțat deja că suntem în stare de alertă epidemiologică din cauza numărului foarte mare de afecțiuni respiratorii și de gripă din ultimele trei săptămâni. Gripa a făcut deja primele victime, săptămâna trecută au fost raportate două decese ale unor persoane diagnosticate cu gripă, ambele din bucurești și nevaccinate. La nivel național, numărul cazurilor de gripă s-a dublat în ultima săptămână, ajungând la 4.961 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 2.685 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă, număr de cazuri mult crescut față de media calculată de 315 cazuri din aceleași săptămâni din 5 sezoane prepandemice (2015-2019).

Și în județul Buzău, reprezentanții DSP au anunțat că numărul cazurilor de gripă s-a triplat în ultimele 7 zile, în care s-au raportat nu mai puțin de 1.085 de cazuri de infecție acută ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 144 de pneumonii şi 195 de cazuri de gripă clnică au fost diagnosticate în ultima săptămână, la pacienţi din toate categoriile de vârstă, în ciuda zilelor libere de sărbători, când medicii de familie nu au fost prezenți la cabinete.

Specialiștii atrag atenția că oricine...

Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%