Dobrica: Buzaul, pe locul al treilea in topul judetelor dupa numarul de apeluri la 112 pentru a anunta un eventual transport ilegal de lemn

Un fapt îmbucurător al raportului Greenpeace cu privire la datele acumulate pentru anul 2016 este scăderea, cu 47 de procente faţă de 2015, a numărului de infracţiuni silvice, susţine deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică într-o declaraţie politică intitulată “Implicarea cetăţenilor în prevenirea tăierilor ilegale de păduri, aşa cum reiese din raportul Greenpeace în data de 7 iunie 2017”.
„Organizaţia Greenpeace, un organism internaţional independent, care luptă pentru protejarea mediului şi care, din 2007, este prezentă şi în ţara noastră, elaborează în fiecare an un raport cu privire la tăierile ilegale din pădurile României. Raportul analizează numărul de tăieri ilegale depistate de autorităţi, numărul de infracţiuni şi contravenţii legate de fondul forestier şi nivelul de implicare al cetăţenilor în sesizarea acestora. Un fapt îmbucurător al raportului cu privire la datele acumulate pentru anul 2016, este numărul de infracţiuni mai scăzut cu 47 de procente faţă de 2015. Au fost identificate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale la nivel naţional, dintre care 5.222 au constituit fapte penale, media pe zi de contravenţii şi fapte penale fiind de 26 de cazuri/zi, arată Raportul Greenpeace. Înjumătăţirea numărului de cazuri de tăieri ilegale este rezultatul unor noi prevederi legislative care au sporit numărul şi valoarea sancţiunilor, a unei mai mari implicări a societăţii civile în procesul de semnalare şi a creşterii rolului Jandarmeriei în procesul de constatare şi sancţionare, mai spune raportul“, arată Dobrică.
Se încarcă comentariile ... 0███████████████████100%
|