DEZAMĂGIRE | Gafă după gafă privind numirea directorului de la Săpoca

Martie 21 20:30 2020 by buzau.net

Comunicatul sindicatului de la Spitalul Neuropshiatrie Sapoca:

„Domnule Ministru,

Ma numesc Spoiala Mariana, sunt lider de sindicat al sindicatului Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca si va scriu in numele tuturor salariatilor spitalului. Astazi am luat la cunostinta de Ordinul MS nr. 271/20.03.2020 prin care a fost numita ca manager interimar Paun Cristina.

Probabil , numirea acesteia s-a facut in necunostinta de cauza intrucat susnumita a fost concediata de doua ori, respectiv:

- in luna august 2017 , a fost cercetata disciplinar si i s-a desfacut contractul de munca , intrucat a fost una dintre persoanele responsabile de producerea prejudiciului in suma de 23 miliarde rol, constatat de Curtea de Conturi Buzau. In luna decembrie 2018 aceasta a fost reancadrata, nu pentru ca ar fi fost nevinovata, ci pentru ca instanta a constatat ca a fost sanctionata pentru fapte mai vechi de 6 luni, netinandu-se seama de data la care aceste fapte au fost constatate de Curtea de Conturi

- in luna martie 2019, Paun Cristina a fost concediata din nou , intrucat , de la data reancadrarii ( decembrie 2018) si pana in luna martie 2019 a refuzat sa exercite atributiile din fisa postului . Practic, s-a prezentat la serviciu , a incasat salarii in cuantum de 28.000 lei, fara a exercita sarcinile de serviciu. Impotriva deciziei de concediere, Paun Cristina a formulat contestatie la Tribunalul Buzau , contestatie care i-a fost respinsa ca nefondata. In prezent, pe rolul Curtii de Apel Ploiesti se afla apelul declarat de Paun Cristina, avand termen de judecata pe 28 aprilie 2020

In sustinerea celor precizate mai sus , va rugam sa solicitati Corpului de Control al ministerului pe care il conduceti Raportul de control intocmit cu ocazia controlului efectuat in spitalul nostru, in luna iulie 2017, raport in care sunt retinute numeroase abateri de la legislatia economico - financiara si un prejudiciu in valoare de 57 de miliarde rol. Mai mult decat atat, data fiind gravitatea abaterilor si valoarea mare a prejudiciului, Corpul de Control a inaintat raportul catre Parchetul de pe langa I.C.C.J. , unde se afla in prezent un dosar penal in cercetare.

Totodata va facem cunoscut, ca in luna august 2017 conducerea spitalului a inaintat plangere penala la D.N.A. - Serviciul teritorial Ploiesti, pentru faptele retinute de Curtea de Conturi Buzau in sarcina fostului manager - Popescu Dumitru ( concubinul d-nei Paun Cristina ), a numitei Paun Cristina si a fostei sefe de la Biroul Achizitii publice. In cadrul acestui dosar s-a inceput urmarirea penala "in rem" pentru abuz in serviciu.

In completarea celor de mai sus, dorim sa precizam ca d-na Paun Cristina a avut intotdeauna o atitudine sfidatoare, a creat stari conflictuale, folosindu-se de faptul ca era concubina managerului unitatii, atitudine pe care o va mentine cu siguranta in spital prin noua functie in care ati numit-o.

Fata de cele precizate mai sus, consideram ca sunt suficiente argumente pentru revocarea numitei Paun Cristina din functia de manager interimar al Spitalului Sapoca si numirea d-nei dr. Viorica Mihalascu in functia de manager interimar. In cazul in care considerati ca numirea d-nei dr. Viorica Mihalascu nu mai este posibila , va rugam sa numiti unul dintre membrii Comitetului director, respectiv dr. Ungureanu Alina Violeta, director medical sau d-nul Vlad Laurentiu Nicolae , director financiar, oameni integri, corecti, fata de care salariatii spitalului au un respect deosebit. Referinte pentru cei nominalizati de noi va pot oferi membrii Consiliului de administratie al SPMS Sapoca.

Chiar daca Paun Cristina nu este condamnata penal in prezent, consideram ca trebuie sa tineti cont de motto-ul dumneavoastra " FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE".

In speranta ca demersul nostru nu va ramane fara rezultat, va asiguram Domnule Ministru de intreaga noastra consideratie!

Colectivul S.P.M.S. Sapoca”





Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%