Demersuri pentru înființarea Zonei Metropolitane Buzău. Care este scopul

Noiembrie 4 16:55 2020 by informatiabuzaului.ro

Buzăul se pregătește să devină zonă metropolitană. Este scopul unui parteneriat al Primăriei Buzău și Consiliului Județean, pentru următorii ani. Inițiatorii proiectului consideră că prin înființarea Zonei Metropolitane, autoritățile ar putea accesa mult mai multe fonduri europene și guvernamentale, în vederea demarării unor proiecte de modernizare a infrastructurii din județ.

Zona Metropolitană Buzău ar putea cuprinde cele 62 de localități în care operează deja societatea de transport în comun Trans Bus, dar și alte localități cu care au fost dezvoltate relații de cooperare în mai multe domenii, scrie informatiabuzaului.ro.

„Am observat că Uniunea Europeană finanțează zonele urbane aglomerate. Noi avem o problemă în sensul ăsta, deoarece Buzăul are o populație de aproximativ 130.000 de locuitori. Astfel, am semnat, alături de domnul Petre Neagu, președintele Consiliului Județean, un angajament ca, împreună cu primarii din proximitatea orașului, să declarăm Buzăul zonă metropolitană și să ajungem undeva la 200.000 de locuitori”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Potrivit legii, zona metropolitană este o zonă constituită prin asociere, pe bază de parteneriat voluntar, între marile centre urbane și localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată, la distanțe de până la 30 km, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri. În România, în prezent, există 22 de zone metropolitane.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%