Cum ne învață Europa să reciclăm. Sume importante alocate pentru înființarea de centre de colectare, mană cerească pentru Buzău

Septembrie 28 11:21 2022 by sansanews.ro

România va avea la dispoziție o sumă importantă, alocată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construcția de centre integrate de colectare separată a deșeurilor mari, cum ar fi cele provenite din construcții, mobilier vechi, deșeuri biodegradabile, periculoase şi anvelope uzate, scrie sansanews.ro.

Reciclarea e o adevărată provocare pentru autorități, în condițiile în care țintele de colectare sunt încă departe de normele impuse de Uniunea Europeană.

Numai în municipiul Buzău, de pildă, faptul că nu s-au atins țintele de colectare a costat primăria foarte scump, după cum Șansa News a scris aici. Acum însă, Europa ne întinde o mână de ajutor, pentru a mai recupera, iar până în 2026 ar trebui să fie construite și operaționalizate, la nivelul întregii țări, 565 de centre de colectare cu aport voluntar. Primul pas pentru atingerea acestei ținte a fost deja făcut.

”Guvernul...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%