Copiii înscrişi în programul educațional Ajungem mari au nevoie de sprijinul nostru

Avem nevoie de sprijin in derularea unui proiect de orientare profesionala pentru tineri beneficiari ai programului Ajungem MARI. Scopul acestui proiect este de a le prezenta tinerilor diverse profesii si medii de lucru si de a le insufla motivatia necesara continuarii studiilor in vederea angajarii, pentru a putea fi pe picioarele lor in viata.
Programul educațional Ajungem MARI al Asociației Lindenfeld sprijină 2000 de copii instituționalizați și din familii defavorizate din București și 25 de județe, implicând săptămânal peste 1000 de voluntari care le devin copiilor profesori, prieteni și modele. Programul include mai multe proiecte și servicii: pregătire școlară, ieșiri recreative, cursuri vocaționale, excursii, tabere de dezvoltare personală, consiliere vocațională, educație vizuală, educație financiară, orientare profesională, logopedie. Programul a inceput in urma cu 3 ani si jumatate si s-a extins rapid in tara, primind apoi aprecieri din partea tuturor celor implicati, inclusiv a institutiilor de protectie a copilului si a Ministerului Muncii. In 2015 proiectul de voluntariat a fost desemnat Proiectul Anului in Educatie la Gala Nationala a Voluntarilor.
In cadrul acestui program educational derulam in aceasta perioada un proiect de orientare profesionala pentru adolescenti si pre-adolescenti din centre de plasament din Buzau si alte 10 judete, incluzand Cluj, Constanta, Brasov, Timis, Galati, Arges, Iasi, Mures, Buzau, Dolj.
Implicarea organizatiei dvs. in proiect - ne dorim sa organizam una sau mai multe vizite ale unor grupuri de copii institutionalizati (aproximativ 10 copii intre 12-18 ani) la dumneavoastra in companie si/sau vizite ale unor angajati din compania dvs. intr-unul sau mai multe centre, copiii avand astfel posibilitatea de a discuta cu oameni din diverse departamente despre job-ul lor.
Scopul acestor vizite – copiii care stau in centre cunosc putine lucruri despre lumea din jur, profesii si oportunitati. Cu ajutorul dvs.ne propunem sa le transmitem cat mai multe informatii despre ce inseamna un loc de munca, ce pregatire si cunostinte le sunt necesare, cum sa se comporte la serviciu si sa lucreze in echipa.
Cum se desfasoara vizitele? Noi am stabilit o structura a acestor intalniri, pe care o vom discuta in prealabil cu dvs., cu angajatii care vor participa la intalniri, astfel incat sa le fie usor sa urmareasca anumite subiecte de interes, aspecte concrete, care sa ii impulsioneze pe copii si sa le capteze atentia. Intalnirile vor dura aproximativ 2h, in functie si de numarul de angajati prezenti. Daca este posibil, e ideal ca prezentarea sa includa si aspecte practice care sa ii ajute pe copii sa inteleaga mai usor. De asemenea, precizez ca voluntarii nostri vor insoti copiii in aceste vizite si vor asista in cazul vizitelor organizate in centre.
Pentru copiii beneficiari, un astfel de proiect le va deschide noi perspective asupra viitorului lor, descoperind profesii diversificate - unele care ii atrag (poate de la televizor, dar fara a le cunoaste in concret), altele de care poate nici nu au auzit pana acum in mediul limitat al centrelor - dar mai ales descoperind ce abilitati si cunostinte trebuie sa isi formeze pentru a ajunge acolo, in astfel de organizatii, pentru a profesa ceea ce le place si a-si putea construi singuri un viitor.
Asociația desfășoară activități cu precădere pe partea educaționala, astfel că ar primi cu deosebită plăcere cărți de citit, cărți de colorat, jocuri educative, jocuri de societate, rechizite (caiete, instrumente descris, hârtie colorată, carioci, etc.) atlase, enciclopedii, de preferat noi sau într-o condiție cat mai buna. Acest tip de obiecte reprezintă o mica investiție în dezvoltarea lor intelectuală și, de asemenea, o deschidere a orizontului lor de cunoaștere, dar sunt și instrumente de lucru pentru voluntarii care merg săptămânal la ei.
Nu e mult pentru nimeni, sa daruiasca o un strop din feicirea lui altora.
Impreuna cu voi crestem generatii de copii care au cunoscut binele si il vor practica la randul lor.
Persoane de contact
Av. Anca Leu
ancarazoo@yahoo.com
Av. Roxana Constantinescu
avroxconst@yahoo.com
Se încarcă comentariile ... 0███████████████████100%
|