Concert al fanfarei militare și exerciții de mânuire a armelor, duminică, în Parcul Crâng

Aprilie 21 14:04 2017 by observatorulbuzoian Printeaza aceasta Stire

Militarii buzoieni sarbatoresc duminica Ziua Fortelor Terestre, al caror patron spiritual este Sfantul Mare Mucenic Gheorghe-Purtatorul de Biruinta. Cu aceasta ocazie reprezentantii Diviziei 2 Infanterie Getica organizeaza in parcul Crang un concert de promenada sustinut de Muzica reprezentativa a Diviziei 2 Infanterie Getica si un Exercitiu de manuire a armelor Drill Team.

Ziua de 23 aprilie a devenit in constiinta poporului roman o sarbatoare cu dubla semnificatie: praznuirea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe Purtatorul de Biruinta si, totodata, aniversarea Fortelor Terestre ale Armatei Romaniei.

Datorita virtutilor sale deosebite (curaj, barbatie, demnitate) pe care le-a dovedit in timpul patimilor sale, Sfantul Gheorghe (fost general roman si comandant al garzii imparatului Diocletian, persecutat de catre acesta pentru credinta la care nu a renuntat pana la moarte) a devenit in scurt timp cel mai iubit si cel mai cinstit mucenic crestin.

Marele voievod Stefan cel Mare si Sfant, care avea o evlavie deosebita fata de acest sfant, l-a considerat ocrotitorul ostirii si al intregii tari a Moldovei. Aceasta atitudine s-a extins in intreg spatiul romanesc, iar in zilele noastre, ca dovada a cinstirii deosebite de care se bucura in crestinismul romanesc, Fortele Terestre din Armata Romaniei au reinnoit evlavia domnitorului moldovean si a ostirii sale adoptandu-l pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe ca ocrotitor si patron spiritual. ...

Citește mai mult ...