Conac din judeţul Buzău, scos la licitaţie!

Ianuarie 19 16:34 2019 by buzau.net

Aflat în satul Caşota, comuna Siliştea-Glodeanu (judeţul Buzău), conacul Procopie Casotta are un preţ de pornire de 275.000 de euro şi o valoare estimată la 350.000 - 500.000 de euro.  

La mai puţin de 70 de kilometri de Bucureşti, început în jurul anului 1872 şi finalizat în 1888, conacul Casotta este construit în maniera conacelor rurale franţuzeşti de secol XIX, care utilizau motive şi teme arhitecturale inspirate din castelele de pe Valea Loirei.

Destul de bogat decorată, clădirea are în centru un turn înalt, acoperişul conţine elemente de inspiraţie barocă, iar balustradele balcoanelor şi casei scărilor sunt realizate din fier forjat de foarte bună calitate. Stâlpii din lemn sculptat, cu interesante modele ţărăneşti, sprijină culoarul acoperit care leagă conacul de clădirea servitorilor.

Conacul este construit pe patru nivele: un subsol mare, din piatră şi bolţi din cărămidă, cu acces atât din interior, cât şi din exterior; parterul şi primul etaj, cu paisprezece camere de primire şi de locuit, precum şi terase; camera din turn, cu un cochet balcon şi o mansardă spaţioasă open-space, care poate fi transformată în spaţiu locuibil. Casa servitorilor are 8 camere.
 
La mijlocul secolului al XIX-lea, serdarul de origine aromână Athanasie Casotta a fost atestat prima dată ca proprietar, iar fiii acestuia, Alexandru şi Procopie, au fost menţionaţi ca moştenitori în jurul anilor 1870. Procopie Casotta a donat moşia, în 1910, către Eforia Spitalelor Civile, cu obligaţia ca din uzufructul ei să se construiască un spital şi o şcoală.

Anuntul: https://artmarkhistoricalestate.ro/conacul-casota.html




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%