Ce rușine pentru armata română! Face speculă cu necazul buzoienilor!

Aprilie 19 15:55 2018 by buzoieniiro

Dacă titlul articolului e o exagerare de presă sau dacă reprezintă adevărul în acest caz vă lăsăm pe dvs. să apreciați după ce veți citi declarația de mai jos.

Ea a fost făcută cu câteva minute în urmă pentru buzoienii.ro de Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Companiei Naționale de Drumuri (oficial CNAIR – Compania națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

„CNAIR făcut solicitare către MAPN pentru un pod de pontoane pe durata lucrărilor la podul de la Mărăcineni. Întrucât nu se poate declara situație de urgență, armata ne-a cerut încheierea unui contract de prestări servicii. Suma cerută e de aproximativ 1 milion de euro. Nu vreau să fac eu comentarii, dar un pod nou ar costa în jur de 1,5 milioane de euro. În plus, chiar dacă CNAIR ar dispune de acești bani și ar exista disponibilitate de a-i plăti ar trebui demarată procedura de achiziție publică. Aceasta ar dura cel mai probabil 5 luni, că așa-i în România. Adică, atunci când lucrările la pod se vor fi terminat și nu va mai fi nevoie de podul de pontoane”.

Că situația este ridicolă/rușinoasă atât pentru armată cât și pentru statul român (pe de-a-ntregul) mai precizăm că la Mărăcineni (la câteva zeci de metri de pod) există unitate de geniu!

În plus, podul există și stă degeaba într-o magazie a armatei!

Imaginați-vă luni dimineață, când podul metalic (sens Buzău – Rm. Sărat) se va închide, cum militarii de la unitatea de geniu de la Mărăcineni se vor uita peste gard la coloanele de mașini lungi de kilometri (cu niscai salvări blocate în trafic). Fără ca militarii să intervină – chiar dacă ei, ca oameni, poate ar vrea s-o facă. Nu-i așa că doar în România se poate întâmpla așa ceva ?

Reporterul a titrat că armata română se face de băcănie și nu militarii, întrucât vina aparține celor de sus și nu celor de jos, de la Buzău.

Însă, orice-ar spune unii, e frustrant pentru buzoieni ca atunci când – o data la câțiva ani – comunitatea să aibă realmente nevoie de ajutorul armatei de la Buzău, aceasta să nu facă nimic!

Sau să ceară bani precum o firmă pusă pe căpătuială ori să se ascundă în spatele unor legi stupide.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%