Ce arată ancheta Poliției în cazul tragediei de la Bâlhacu!

Aprilie 16 06:15 2019 by observatorulbuzoian

Autoritățile au dezactivat, în jurul orei 22.35, planul roșu de intervenție, după ce pompierii au descarcerat toate victimele prinse între fiarele microbuzului și tren iar ambulanțele au transportat răniții la Spitalul Județean Buzău.

Ultimul bilanț al accidentului arată că 3 persoane au murit iar 13 au fost rănite. Trei dintre acestea sunt în stare critică.

Astfel, la Spitalul Județean de Urgență au ajuns 8 bărbați printre care un minor de 17 ani și 4 femei două dintre acestea fiind în comă.

La fața locului, polițiștii continuă măsurătorilor în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor accidentului, dar din primele date nu este exclus ca șoferul microbuzului să fi adormit la volan și de aceea ar fi forțat barierele la trecerea la nivel cu calea ferată.

” Din primele date, accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu semnale acustice si luminoase si semibariere pe DN 2 B, în afara localității Bâlhacu. Impactul s-a produs între un microbuz și un tren care circula în zonă. Au rezultat 3 persoane decedate si 13 răniți grav. Se pare că microbuzul se deplasa din direcția Oradea către Tișița iar mare parte din pasageri proveneau din localități învecinate acestei destinații. În momentul accidentului, barierele erau coborâte iar semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Microbuzul era în cursă, era testat și deținea licență de transport regulamentar. Continuăm cercetările să vedem în ce condiții s-a efectuat acest traseu”, a declarat șeful Poliției Rutiere Buzău, comisar șef Silviu Dinu.

În plus, CFR Călători informează că, la trecerea la nivel cu calea ferată între staţiile Cilibia şi C.A Rosetti, un microbuz a fost lovit de trenul IR 1579 Bucureşti Nord – Galaţi.

„Pasagerii şi personalul feroviar din trenul IR 1579 nu s-au aflat în pericol. Imediat după redeschiderea circulaţiei feroviare, pasagerii din trenul IR 1579 vor fi preluaţi de trenul IR 1731. Pasagerii din trenurile afectate de acest incident au fost informaţi asupra cauzelor generatoare”, arată CFR Călători.


Sursa: observatorulbuzoian



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%