Casele vechi de pe Cuza Vodă vor fi renovate | Chiriașii vor fi mutați

Ianuarie 27 09:12 2019 by tvbuzau.ro


Primăria are în plan construirea unor locuințe sociale. Municipiul se confruntă de ani de zile cu o criză a caselor sociale deoarece piața imobiliară nu oferă locuințe ieftine și spațioase, potrivite pentru cazurile sociale. În aceste context, municipalitatea intenționează să contruiască din fondurii proprii astfel de case, pe un teren deținut de Primărie.

Un incendiu izbucnit, în urmă cu două săpătmâni, la o locuință socială din municipiul Buzău a adus din nou în atenția autorităților criza de astfel de case. De ani de zile, persoanele nevioase stau înghesuite în case vechi, care sunt aproape de demolare. În acest context, municipalitatea a demarat o serie de verificări la toate locuințele sociale din Buzău pentru a vedea exact cum stau lucrurile la acest capitol. Unele dintre case sunt extrem de deteriorate, o parte dintre ele ajungând în stare jalnică chiar din vina chiriașilor.

La un moment dat, la Buzău au fost aduse câteva containere în care urmau să fie mutați mai mulți chiriași. Mulți dintre ei au refuzat să locuiască în aceste construcții pe motiv că sunt amplasate la marginea orașului sau pentru că nu oferă condiții foarte bune. Așa că Primăriei nu i-a rămas altceva de făcut decât să idenitifice un teren pe care să se poată ridica mai multe locuințe sociale.

Tot în locuințe sociale ar urma să fie mutați și chiriașii care stau în casele de pe strada Cuza Voadă. Pentru această arteră centrală, planurile municipalității sunt să refacă toate clădirile vechi și să transforme centrul orașului într-un loc de promenadă și de petrecere a timpului liber, dar și într-un punct de atracție pentru turiști.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA


Sursa: tvbuzau.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%