Campanie de prevenire a încălcării drepturilor copilului lansată de D.G.A.S.P.C. la împlinirea a 20 de ani de existență

Noiembrie 20 20:15 2017 by observatorulbuzoian

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Buzău a lansat luni, la împlinirea a 20 de ani de existență, o campanie de prevenire a încălcării drepturilor copilului. Momentul ales a coincis și cu marcarea la nivel internațional a Zilei Internaționale pentru Respectarea Drepturilor Copilului și vine într-un moment mai delicat pentru instituția buzoiană care se confruntă în ultima vreme cu o creștere a numărului de abuzuri asupra copiilor.

Alături de reprezentanții DGASPC au participat la lansarea campaniei președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, vicepreședintele Adrian Petre, secretarul Laurențiu Gavrilă directorul instituției subordonate Consiliului Județean, Loredana Dorobanțu și adjunctul Maria Ioniță, mai mulți angajați ai Direcției și colaboratori.

Campania desfășurată sub sloganul „Respectarea drepturilor copilului începe de acasă”, se axează în principal pe informare și prevenire însă, pe parcursul celor 6-8 luni, se va urmări și depistarea cazurilor de abuz sau de nerespectare a drepturilor celor mici.

Potrivit directorului DGASPC, Loredana Dorobanțu, în ultimul an numărul abuzurilor asupra copiilor a crescut ajungând doar în acest an la 170.

„Oricât de bună protecție le putem oferi noi în cadrul Direcției, ideal pentru copii este să fie acasă, nu instituționalizați. Din păcate, însă, cele mai multe abuzuri se întâmplă acasă sau în familia extinsă”, a spus directorul DGASPC, Loredana Dorobanțu.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%