Buzăul înregistrează cinci noi cazuri de Covid-19. O gravidă de 19 ani, printre pacienţi

Mai 31 17:00 2020 by adevarul.ro

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Buzău au fost confirmate, duminică, cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul judeţului a ajuns la 196.

Cazul 192 este o tânără de 19 ani, însărcinată, cu domiciliul în Buzău, simptomatică, transferată şi internată la Maternitatea Bucur de la Spitalul V. Babeş, unde în data de 29.05.2020 a fost testată şi confirmată pozitiv.Următoarele trei cazuri sunt membrii unei familii din Râmnicu Sărat, contacţi ai unei tinere însărcinate în luna a opta, care a fost consultată de un medic ginecolog din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, ulterior diagnosticat cu Covid-19.Cazul 193 este o femeie de 26 de ani, simptomatică, internată în izolare la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Este sora unui pacient sex masculin, de 32 de ani (cazul 189), adică soţul femeii însărcinate în luna a opta din Râmnicu Sărat).Cazul 194 este o femeie de 57 de ani, simptomatică, internată la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău (izolată), soacra tinerei însărcinate.Cazul 195 este un bărbat de 60 de ani, simptomatic, internat la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău (izolat), contact direct (tatăl) cu cazul 189.Cazul 196 este o femeie de 30 de ani, cu domiciliul în Ilfov. S-a întors în urmă cu 14 zile din Austria şi a intrat în izolare într-un apartament din Buzău. A prezentat simptome specifice şi a fost internată în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău (izolată). Pacienţii au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Sursa: adevarul.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%