Buzăul a pierdut 10% din populația rezidentă. Municipiul rămâne totuși cu peste o sută de mii de locuitori

Februarie 2 11:39 2023 by sansanews.ro

Scădere dramatică a numărului locuitorilor din municipiul Buzău. Orașul reședință de județ a pierdut în ultimii 11 ani nu mai puțin de 10% din populația rezidentă, față de cifrele comunicate la recensământul populației din 2011. Vestea bună este că municipiul numără, în continuare, peste o sută de mii de locuitori, prag ce îi permite să rămână oraș de rang II, scrie sansanews.ro.

Municipiul reședință de județ are o populație rezidentă de 103.481 persoane. Cu alte cuvinte, Buzăul a reușit să-și păstreze, după recensământul din 2022, rangul în funcție de care se vor accesa fondurile europene și de la Guvern. Deși vestea este una foarte bună, cifrele provizorii comunicate de INS aduc și vești proaste pentru municipiul Buzău. Mai exact, se constată o scădere a numărului locuitorilor astfel că, față de 2011, populația rezidentă a scăzut cu 10%. Concret, este vorba despre 12.013 locuitori mai puțini.

Potrivit directorului Direcției Județene de Statistică Buzău cauzele depopulării sunt multiple, un factor important fiind sporul natural negativ înregistrat în ultimii ani.

Pe de altă parte, Cornelia Geambașu  a explicat că această tendință de scăderea populației rezidente din mediul urban este înregistrată și celelalte orașe din județ.

De exemplu, municipiul Râmnicu Sărat numără 29.774 locuitori, cu 12% mai puțini decât în 2011.O scădere dramatică este înregistrată și în Pătârlagele. Aici mai sunt 6276 locuitori cu 14% mai puțini decât la ultimul recensământ.

”Orașul Pogoanele este orașul cel mai mic din cadrul județului (6384 locuitori față de 7275 locuitori în 2011). Cel mai mare oraș din județ, conform rezultatelor...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%