Merită RESPECTUL nostru! I Au DONAT viziere de protecție unităților medicale #RESPECT

Martie 25 17:21 2020 by buzau.net

În plină pandemie de COVID-19 majoritatea firmelor profită de acest lucru și își măresc preturile peste noapte de cele mai multe ori nejustificat. O societate  comerciala din Buzău specializată în producție publicitară, a luat decizia de a ajuta sistemul sanitar buzoian cu viziere atât de necesare personalului medical care consultă în aceste zile bolnavii cu diferite simptome.

Teama, justificată de altfel, de noul COVID-19 i-a făcut pe managerii unităților sanitare să caute cât mai multe astfel de mijloace de protecție pentru fața și ochii personalului medical aflat în prima linie în lupta cu temutul virus dar stocurile la distribuitori sunt aproape inexistente iar preturile pe măsură. 

Buzoienii Dan Croitoru și Done Cătălin de  Grafix Media și-au pus mintea la contribuție și, cu sprijinul omului de afaceri Sebastian Radu, au început, de trei zile, să producă astfel de echipamente.

„Materialul folosit este unul care din păcate nu se mai găsește în stocurile din România. Am demarat această acțiune cu sprijinul domnului Radu care a acoperit costurile cu materiale a 1000 de bucăți. Noi ca și producători am venit cu echipamentele, cu munca fizică și vom suporta și noi costurile integrale pentru aproximativ 200-500 de bucăți dar vom vedea când terminăm care va fi numărul final. Am primit foarte multe mesaje din partea cadrelor medicale  ce doreau inclusiv să cumpere aceste viziere! Am comunicat ca nu sunt la comercializare si ca urmeaza ca domnul  Sebastian Radu, împreună cu autoritățile locale să distribuie aceste viziere în funcție de priorități și disponibilitatea acestora!”, a explicat Dan Croitoru 

Surse din lumea medicală spun că au fost medici care au izbucnit în plâns,  trebuie să înțelegem cât de gravă este situația la nivelul unităților medicale.

Pe lângă materialul principal vizierele produse la Grafix Media au nevoie și de un burete de mare densitate care vine amplasat pe interiorul suprafeței de protecție și face legătura între suprafața v izierei, cea expusă la contactul cu virușii, și fruntea medicului sau asistentului care o poartă. Aici au fost întâmpinate primele probleme pentru că nu a fost găsită o firmă de profil dispusă să debiteze buretele de mare densitate astfel că acesta trebuie tăiat.

Acestea se vor distribui către Spitalul Judetean Buzau, statia de salvare Buzau, SMURD Buzau, medici de familie, Crucea Alb Galbena, sectia de pneumologie 1 de la spitalul de boli infectioase.

 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%