BUZAU: Acțiunile poliţiştilor rutieri în ultimele 24 de ore

Decembrie 28 18:32 2017 by buzau.net

 La data de 27 decembrie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au continuat activităţile de conştientizare a participanţilor la trafic asupra necesităţii respectării regulilor de circulaţie.

Astfel au fost vizați şi conducătorii auto care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool ori s-au angajat în efectuarea unor depăşiri neregulamentare care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Cei mai mulţi dintre contravenienţi, au fost conducători auto care nu s-au conformat regimului legal de viteză, au oprit sau staţionat în locuri în care a fost afectată fluenţa traficului, nu au utilizat centura de siguranţă sau au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Pentru că nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor care aveau acest drept sau pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, patru conducători auto au predat permisele de conducere în vederea suspendării acestui drept.

De asemenea poliţiştii au efectuat peste 40 de testări cu aparatul alcooltest. Astfel pe numele unui tânăr de 20 de ani, din Poşta Câlnău a fost întocmit dosar penal, după ce a fost depistat în trafic pe raza localităţii Sudiţi, având o concentraţie alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte trei dosare penale au fost întocmite de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, dar şi pentru refuzul de a se supune recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.       

 

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că legea interzice conducerea  unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice!

Consumând alcool sau alte substanțe psihoactive, te pui în pericol pe tine, pe ceilalți participanți la trafic, dar riști să fii tras la răspundere contravențională, penală și, după caz, la plata unor despăgubiri civile.

,,Conducătorii vehiculelor...sunt obligați să se supună testării aerului expirat și/sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanțe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, la solicitarea polițistului rutier.” - articolul 38 din O.U.G. 195 din 2002.

 De asemenea, ,,Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere… de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.” - articolul 341 din Codul Penal.

·         

Accidente de circulaţie

 

La data de 27 decembrie a.c., Poliţia a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie pe drumul naţional 22, pe raza localităţii Boldu.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului, a reieşit că un bărbat în vârstă de 28 de ani, din judeţul Harghita, aflat la volanul unui autotren ce se deplasa către Brăila, pe fondul neadaptării vitezei la starea carosabilului a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a acroşat două autoturisme staţionate pe marginea sensului opus de mers.

Din eveniment a rezultat rănirea uşoară a conducătorului autotrenului, precum şi a altor două persoane cu vârste de 33 şi 67 de ani, din Boldu, aflate într-unul din autoturismele staţionate.

S-a întocmit dosar penal şi poliţiştii rutieri continuă cercetările.

***

La data de 27 decembrie a.c., Poliţia a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie pe raza municipiului Buzău.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului, a reieşit că un autobuz ce efectua transport de persoane pe raza municipiului, condus de o buzoiancă în vârstă de 40 de ani, la efectuarea unui viraj la stânga a acroşat un indicator rutier, care, în cădere, a lovit un pieton aflat pe trotuar.

Din eveniment a rezultat vătămarea corporală a pietonului, o buzoiancă în vârstă de 45 de ani, care a fost transportată la spital.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi poliţiştii rutieri continuă cercetările. 

** 

La data de 27 decembrie a.c., Poliţia a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie pe DN 1B E577, în afara localităţii Merei.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului, a reieşit că un râmnicean de 27 de ani, aflat la volanul unui autoturism ce se deplasa pe direcţia Ploieşti către Buzău, la kilometrul 71 a încetinit pe fondul traficului aglomerat şi a fost acroşat suscesiv de alte două autoturisme conduse în aceeaşi direcţie, de un bărbat în vârstă de 33 de ani şi o femeie de 31 de ani.

Din eveniment a rezultat rănirea unei pasagere aflate într-unul din autovehicule, în vârstă de 29 de ani, din Buzău, care a fost transportată la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi poliţiştii rutieri continuă cercetările.

****

La data de 27 decembrie a.c., Poliţia a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie pe DN 2 E 85, pe raza localităţii Cioranca.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului, a reieşit că o femeie în vârstă de 58 de ani, din Cioranca, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără a purta elemente fluorescent-reflectorizante, fiind surprinsă şi accidentată de un autoturism condus pe direcţia Buzău către Urziceni, de un focşănean în vârstă de 23 de ani.

În urma evenimentului a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat la spital, unde a decedat ulterior.

A fost întocmit dosar penal şi poliţiştii rutieri continuă cercetările.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%