Bănuiți de furt din locuință, identificați de polițiștii buzoieni. Furt dintr-o locuință de pe raza localității Gherăseni.

Mai 29 10:59 2017 by buzau.net
 Bănuiți de furt din locuință, identificați de polițiștii buzoieni
 La acest sfârșit de săptămână, polițiști din cadrul Secției de poliție rurală Costești, au identificat principalii bănuiți de comiterea unui furt dintr-o locuință de pe raza localității Gherăseni.
 
Fapta a fost sesizată poliției de către un tânăr în vârstă de 22 de ani.
 
Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că la începutul lunii mai, doi localnici în vârstă de 56 și respectiv 75 de ani, ar fi pătruns prin efracție în locuința persoanei vătămate și ar fi sustras mai multe produse electronice și un generator.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului.
 
Peste 480 de sancțiuni aplicate participanților la trafic în ultimele 72 de ore și 39 de permise de conducere reținute
 
În ultimele 72 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în rândul participanților la trafic.
 
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 480 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 165.000 de lei.
 
Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, polițiștii rutieri au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale și au reținut 21 permise de conducere. Cea mai mare viteză, de 175 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85 în afara localității Poșta Câlnău, la volanul autovehiculului fiind depistat un tânăr de 32 de ani, din Bârlad.
 
Alte 18 permise de conducere au fost reținute pentru conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului public, pentru circulația pe sensul opus de mers, dar și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
 
De asemenea polițiștii rutieri au mai aplicat sancțiuni contravenționale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranță (79), pentru conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice(26) sau pentru oprirea ori staționarea în zonele și locurile unde acest lucru era interzis(5), dar și în cazul a 21 de pietoni și 28 de bicicliști și căruțași, care nu au respectat prevederile legale.
 
Totodată, la acest sfârșit de săptămână polițiștii rutieri au întocmit opt dosare penale pentru conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau de către șoferi care aveau suspendată exercitarea acestui drept. Cea mai mare alcoolemie — 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui conducător auto de 58 de ani, din Grebănu, depistat la volanul autoturismului pe raza aceleiași localități.
 
Accident grav de circulație
 
În seara zilei de 27 mai a.c., în jurul orei 21,40, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 2 E85 în afara localității Grebănu.
 
Din primele verificări efectuate de echipa operativă la fața locului, a rezultat faptul că un conducător auto în vârstă de 42 de ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism și se deplasa din direcția Rm. Sărat către Buzău, a acroșat un biciclist în vârstă de 50 de ani care se deplasa în aceeași direcție de mers.
 
Din accident a rezultat decesul biciclistului.
 
A fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.
 
ATENȚIE ÎN TRAFIC!
 
Sursa: https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/05/29/comunicat-de-presa-ipj-buzau-10-17-23



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%