Apa pentru jumatate din Nehoiu prin POIM

Septembrie 13 09:18 2020 by buzaulinreportaje.ro

Speranta. Ea a fost primul cuvant care a venit la rand sa fie asezat in pagina astazi. Desigur, ca am suficiente argumente cand vine vorba despre orasul Nehoiu ca sa marsez pe speranta. Le dezvolt intr-o ordine data de realitatea ce-mi apare sub ochi, caci pasul calatorului are sa ajunga din nou in urbea cu 130 de kilometri de drumuri orasenesti si satesti, cu putin peste 10.000 de locuitori si o coagulare economica in dezvoltare pe structura traditionala a acestui oras, dar si pe axe noi ale domeniilor in trend in piata.

Nehoiu apare astazi dezinvolt, hotarat si multumit de propiul mers catre inainte! Nu trage cu ochiul la suratele dinspre Intorsura Buzaului ori mai jos catre Buzau, ci si-a fixat un pas cadentat: infrastructura rutiera si sociala, iar pe momentul de respiro inoveaza in turismul national!

La inceput de toamna, nehoienii primesc veste buna dupa veste buna: doua camine culturale din Chirlesti si Lunca Priporului sunt ambele la un pas de a fi finalizate, iar in aceste zile a fost pusa in actiune si mult asteptata refacere a retelelor de apa si apa uzata din arealul Mlăjet, Șețu, Chirlești și Cartierul Mihai Viteazul – Piscu Mârzei!

Apa si canalizare pentru pentru 4.111 oameni din orasul Nehoiu!

Orasul Nehoiu are din 2008 delegata gestiunea serviciilor de apa potabila si canalizare catre Compania de Apa Buzau – operator care efectueaza aceleasi servicii in alte 32 de unitati administrative ale judetului Buzau ce sunt parti component ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara.

Probabil cea mai buna veste din ultimii ani pentru aproape jumatate dintre locuitorii orasului Nehoiu, in speta pentru 4.111 de oameni din totalul de 10.200, este ca zilele acestea a fost lansat in desfasurare efectiv proiectul cu lucrarile din contractul numarul 6 aferent imensului Proiect de Extindere si Reabilitare a Infrastructurii Apei si Apei Uzate finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare al UE cu 300 de milioane de euro! POIM-ul pentru judetul Buzau are in total 10 proiecte de sine statatoare, acest contract in care este prins si Nehoiu fiind in aceste zile la start, iar contractul numarul 5 saptamana viitoare. In contractual numarul 6 ce vizeaza si orasul Nehoiu, 17 localitati au parte de gospodarii noi de apa, iar altele 18 si de canalizare, o parte dintre localitati suprapunandu-se si avand parte de ambele lucrari in acelasi timp. insa despre ceea ce se intampla in judetul Buzau la acest capitol vom detalia concret in scurta vreme.

Concret, spune Simona Savulescu director general al Companiei de Apa Buzau, vorbim despre o modernizare completa si necesara a infrastructurii de apa.

Acest contract numarul 6 din POIMul pentru Buzau insumeaza 18 milioane de euro. Separat din el, pentru zona montana despre care discutam intra in refacere reteaua de apa din satele Mlăjet, Șețu, Chirlești și Cartierul Mihai Viteazul – Piscu Mârzei si, in acealsi timp, se infiinteaza si retea de canalizare in aceste zone din orasul Nehoiu, iar rezervoarele de apa potabila din urbe vor fi modernizate.

Potrivit aceluiasi interlocutor, directorul general CA Buzau, Simona Savulescu, in mod efectiv lucrarile din acest proiect se desfasoara pe parcursul anului 2021, intreg proiectul POIM avand ca termen de finalizare anul 2023.

Reamintesc faptul ca despre situatia din... [Citește articolul integral pe buzaulinreportaje.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%