Amenzi de aproape jumatate de milion de lei în 24 de ore, pentru cei care ies din casă fără motiv, în județul Buzău

Martie 29 14:59 2020 by buzau.net

Astăzi, 29 martie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: 153 de persoane se află în carantină, 4656 de persoane sunt izolate la domiciliu. 

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 243 de polițiști, 105 jandarmi, 126 de polițiști locali și 68 de lucrători din cadrul MApN. 

Structurile Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău împreună cu Poliția Locală au continuat activitățile de control al persoanelor aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2057 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.100 de lei. Totodată, au mai fost aplicate 265 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din Ordonanța Militară nr. 2/ 2020 și din Ordonanța Militară nr. 3/2020, în valoare totală de aproape 425.870 de lei. 

De asemenea, la nivelul județului au acționat 105 jandarmi buzoieni și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești pentru asigurarea respectării măsurilor instituite în contextul stării de urgență. Au fost asigurate transporturile care au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane către centrele de carantină instituite la nivel județean. Au fost organizate acțiuni atât independent, cât și în sistem integrat pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu si a prevederilor ordonanțelor militare, fiind aplicate 23 de sancțiuni (doua avertismente și 21 de amenzi în valoare totală de 37.700 lei).

Prin Compartimentul de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale, Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău a desfășurat o acțiune de informare a persoanelor aflate în centrele de carantină cu privire la prevederile cadrului legal incident, cu accent pe necesitatea respectării regulilor de carantină, precum și a normelor de conviețuire socială. Activitatea a urmărit, în principal, conștientizarea persoanelor din carantină asupra necesității respectării acestor măsuri, precum și prevenirea comiterii unor fapte antosociale, pe fondul necunoașterii sau ignorării prevederilor legale în vigoare.

***Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului
Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%