Alimentația bogată în pește gras diminuează simptomele astmului la copii

Un studiu efectuat de cercetători din Australia relevă că somonul, păstrăvul şi sardinele sunt cele mai eficiente specii în acest sens.
Este arhicunoscut faptul că alimentația bogată în acizi grași Omega-3 contribuie la menținerea sănătății inimii, a creierului și sistemului circulator, scade riscul de inflamații și ameliorează stările depresive. Cea mai importantă sursă de Omega-3 o reprezintă peștele gras, în care se găsesc cei trei acizi – DHA, EPA și ALA de care are nevoie organismul uman pentru o bună sănătate. O cantitate mare de acizi grași esențiali Omega-3 se regăsește în somon, sardine, hering, ton, păstrăv sau hamsii.
Un studiu internaţional condus de cercetători din cadrul La Trobe University din Melbourne a evidențiat însă și faptul că o alimentaţie bogată în somon, păstrăv şi sardine poate reduce în mod semnificativ simptomele astmului la copii. Rezultatele au fost date publicității la începutul acestei săptămâni, iar Maria Papamichael, coordonatoarea cercetării, spune că acestea sunt în concordanţă cu o serie de dovezi care sugerează că o dietă sănătoasă poate constitui o potenţială terapie pentru astmul la copii. „Ştim deja că o dietă bogată în grăsimi, zahăr şi sare poate influenţa dezvoltarea şi evoluţia astmului la copii, iar acum avem dovezi că putem gestiona simptomele printr-o alimentaţie sănătoasă”, a spus aceasta.
Sursa: sanatateabuzoiana.ro
|