Ajutoare pentru încălzirea locuinței și supliment pentru energie. Care sunt sumele, în funcție de venitul beneficiarilor

Septembrie 27 13:32 2022 by sansanews.ro

Buzoienii cu venituri mici pot beneficia și în acest an de ajutoare pentru încălzire, fie că folosesc gazele naturale, energia termică furnizată în sistem centralizat, lemne sau cărbune. În plus, statul le acordă acestora și un supliment pentru energie. Cu alte cuvinte, sunt aceleași ajutoare pe care le-au primit și în anii anteriori, iar vestea bună este că, deocamdată, nu s-au modificat veniturile limită până la care sunt acordate aceste sume menite să-i ajute pe buzoienii cu posibilități reduse. Astfel că, persoanele singure care au un venit lunar de până la 2053 de lei și familiile care au un venit lunar pe membru de până la 1386 de lei pot să-și pregătească dosarele. Depunerea documentelor se va putea face începând cu 15 octombrie, la sediul Direcției de Asistență Socială Buzău, scrie sansanews.ro.

Gabriela Antonescu, director DAS Buzău

Potrivit datelor prezentate de Gabriela Antonescu, directorul DAS, dosarul trebuie să conțină cererea pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței, acte doveditoare privind veniturile familiei, actele doveditoare privind regimul juridic al locuinței, (acte de proprietare, contracte de închiriere), copie după factura de gaze (pentru cei care vor solicita ajutor pentru gaze), adeverințe cu proprietățile mobile și imobile, certificat de înmatriculare al autoturismelor (dacă dețin), adeverință de la asociația de proprietari (pentru cei care primesc energie termică în sistem centralizat).

În ceea ce privește, cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea locuințelor, Gabriela Antonescu a explicat că vor fi calculate în funcție de venitul fiecărui beneficiar. Iată lista completă:

Suplimentul pentru energie se acordă lunar tuturor...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%