Afacerist buzoian, trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată

Septembrie 28 17:20 2021 by observatorulbuzoian

Un afacerist din Buzău, proprietar al mai multor firme ce se ocupă de producerea și comercializarea alcoolului dar și de comercializarea de agregate de balastieră este trimis în judecată de procurori pentru evaziune fiscală în formă continuată cu un prejudiciu ce depăsește jumătate de million de euro. Prin urmare, anchetatorii au decis  instituirea sechestrului asigurător pe bunurile acestuia până la valoarea de 2.661.000 lei.

Persoana în cauză este Ion Leu, zis „Balamuc”, prorpietar al societăților SC Leu Prodcom SRL, SC Leu Districom SRL și SC Leu Aquacultură SRL societăți implicate de asemenea în procesul intentat de Asociația Județeană a Finanțelor Publice pentru recuperarea prejudiciului. Un prim termen în process este programat pentru data de 30 septembrie.

Iată mai jos comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău:

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus, în cursul lunii august 2021, trimiterea în judecată a unui om de afaceri buzoian, administrator a 3 societăți comerciale, cercetat sub aspectul comiterii, în concurs, a trei infracțiuni de evaziune fiscală calificată, în formă continuată. Situația de fapt reținută în sarcina inculpatului constând în aceea că: –          în intervalul 2010 – 2013, în mod repetat, a evidențiat în contabilitatea societății administrate achiziții și cheltuieli fictive de bunuri și servicii, în cuantum total de 4 691 010... [Citește articolul integral pe observatorulbuzoian.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%