Acum. Peste o mie de buzoieni participă la marşul de Florii. Vezi galeria foto

Martie 31 16:46 2018 by buzoieniiro

Astăzi, în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, s-a desfăşurat tradiţionala procesiune organizată în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.

În municipiul Buzău, evenimentul a început înainte de ora 16.00, în Parcul Crâng (lângă biserica Sfânta Filofteia), cu citirea rugăciunii de binecuvântare a stâlparilor.

Credincioșii au plecat apoi în procesiune pe următorul traseu: Parcul Crâng → Bd. Nicolae Bălcescu → Bd. Unirii → Str. Obor → Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului.

În cadrul procesiunii, au avut loc două opriri: la biserica Sfântul Spiridon (Bd. Nicolae Bălcescu) și la Catedrala Sfântul Mucenic Sava (Bd. Unirii), unde s-au rostit rugăciuni.

Participanții vor fi întâmpinaţi, în pridvorul Catedralei Arhiepiscopale, de slujitorii lăcașului de cult, care vor oficia slujba de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvântare a pelerinilor.

În aghiasmatarul din curtea catedralei, vor fi scoase spre închinare, alături de icoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfintei Mucenițe Anastasia Romana și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

Este primul marș al credincioșilor din Buzău din acest an. „Marșul pentru viață”, ce ar fi trebuit organizat săptămâna trecută, a fost amânat din cauza vremii potrivnice.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%