9 din 10 Români rămân datori la IFN-uri dacă iau credite cu dobânzi mai mari de 25% din venit! Tu ce știi despre gradul de îndatorare?

Aprilie 18 22:15 2019 by buzau.net

Multe dintre Instituțiile financiare nebancare din țară au atras notorietatea negativă prin faptul că foarte multe persoane nu reușesc să plătească la timp suma totală de rambursat, în ciuda amânărilor și cunoștinței de cauză. Mulți dau vina pe instabilitatea factorilor macroeconomici care influențează negreșit rata dobânzii variabile pe care astfel de forme de creditare o presupun.

Nevoile pe termen scurt se plătesc scump, întrebarea este cât ești dispus să plătești?

În realitate, aceste credite nebancare  atrag asupra lor o descurajare inutilă a populației, fondată de rata de îndatorare cu care atât de multe persoane sunt familiarizate. Prieteni, rude, cunoștințe etc. orice cunoaște pe cineva care nu a reușit la timp să plătească ratele creditului IFN.

Multe dintre aceste probleme se datorează creditelor care au constat în dobânzi nerealiste pentru situația financiară a persoanei care împrumută. Problema reală de comunicare dintre creditor și cel care împrumută  Dobânzile care depășesc un sfert din venituri devin indicii către un grad ridicat de îndatorare. Ce înseamnă acest lucru? 

Penalizări! Adică, de obicei, în funcție de politicile de creditare ale IFN-ului ales, un procentaj din suma de rambursat poate fi aplicat zilnic ca penalizare pentru întârziere. Astfel de practici împreună cu suma totală de rambursat care este mai mare decât împrumutul inițial este cel mai mare motiv pentru care creditul IFN este atât de controversat.

Transparența, posibilitatea de alegere și suportul, cheia unui împrumut finalizat cu succes! 

Tocmai pentru a-ți asigura viabilitatea unui împrumut, consultarea cu un agent al IFN-ului reprezintă un pas foarte important pentru a te asigura că toate cerințele cât și condițiile tale sunt înțeles și respectate pe deplin, astfel încât ambele părți să cadă la un acord comun.

Pe www.FixCredit.ro ai această posibilitate de a împrumuta chiar și 10.000 de lei pe o perioadă de maxim un an, unde ai posibilitatea de a obține banii necesari în cel mai scurt timp, din moment ce toată procedura se poate realiza online. În acest caz ai posibilitatea de a te consulta cu unul dintre agenții firmei pentru a te informa cu privire la orice nelămurire sau problemă avută. Astfel, informarea corectă și transparența procedeului de creditate îți sunt la dispoziție oricând. 

Practic, toate problemele cu privire la acestă formă de creditare constă în împrumutarea iresponsabilă și superficialitatea cu care propriile posibilități sunt privite. Nu se pune problema nici de situații critice și perioade dificile financiar, deoarece ai posibilitatea de a suna și de a anunța personalul pentru o prelungire a perioadei de rambursare a dobânzii sau a perioadei scadente. În cele din urmă, adevărul este că indiferența și neglijența atrag cele mai multe situații în care o persoană care împrumută ajunge în situațiile dificile atât de bine cunoscute deja.