39 de case din jud. Buzău – de nelocuit. Ajutoare în bani pentru 14 proprietari. Probleme grave la V. Salciei și Merei. Iată lista completă

Aprilie 2 10:09 2018 by buzoieniiro

În urma semnalelor venite din presă, dar și din județ, Prefectura a solicitat 39 de anchete sociale în localitățile unde s-au anunțat locuințe afectate de alunecările de teren.

„Echipele noastre au mers în weekend pe teren. Din păcate, informațiile au fost confirmate, în jud. Buzău sunt cele mai grave probleme. Am identificat 39 de case afectate. Cele mai multe sunt la Valea Salciei 16 și la Merei 14. Urmează Mânzălești și Chiliile cu câte 3, Buda, Berca și Sărulești, cu câte 1 caz. În urma anchetei sociale am propus acordarea de ajutoare în bani pentru 14 familii. Cinci din Valea Salciei, trei de la Merei și Chiliile, două de la Mânzălești și uma de la Berca. Ajutoarele sunt de 10 mii de lei pentru trei familii, de 5 mii de lei pentru opt familii și de 2.500 de lei pentru trei familii”, ne-a declarat Mariana Cristea, director AJPIS Buzău.

Banii vor veni din fondurile de rezervă ale guvernului.

Cele 14 case afectate de la Merei sunt mai exact din satul Dobrilești, unde o bucată din terenul de sub dealul Ciuhoiu a luat-o la vale înspre casele oamenilor.

Despre acest caz buzoienii.ro a scris în premieră AICI. 

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%