„Minune” în Caraş-Severin: judeţul a raportat 13 cazuri de COVID-19, din care s-au vindecat 23

Aprilie 3 21:47 2020 by buzau.net

Potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, judeţul Caraş-Severin a înregistrat 13 cazuri de pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Acest număr e contrazis însă de altă statistică a GCS, care arată că în Caraş-Severin au fost raportate 23 de vindecări de COVID-19.

Cu alte cuvinte, în acest judeţ, numărul vindecărilor e aproape dublu faţă de numărul oficial al infectărilor. Nepotrivirile între datele anunţate de autorităţile din Caraş-Severin au fost remarcate de publicaţia locală Resita.ro, care a solicitat o explicaţie de la GCS. Iată răspunsul primit de la GCS de Resita.ro, pe 31 martie: „În legătură cu pacienții externați din Caraș-Severin, este vorba de toți pacienții, inclusiv cei cu suspiciune, care au fost externați de mai bine de o lună încoace. Printre ei sunt și vindecați (foști pozitivi), dar și cei cu simptome și suspiciune, ulterior însă neconfirmați”.

În comunicarea GCS de astăzi însă, în ceea ce priveşte numărul vindecaţilor, este menţionat negru pe alb că este vorba despre „persoanele confirmate pozitiv”, nu despre simple suspiciuni de infectare.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%